PS Iustin al Maramureșului, de 1 iunie: Copiii sunt nemurirea neamului nostru românesc

Trebuie să veghem ca viața copiilor noștri să fie un vis frumos și nu un coșmar, din cauza unei lumi căzute, degradate, instinctuale și iraționale, a avertizat PS Iustin, Episcopul Maramureșului în mesajul transmis, luni, de Ziua Copilului.

Copiii aduc în lume zâmbetul, bucuria și bunătatea, a subliniat PS Iustin, fiecare copil fiind „un proiect unic al lui Dumnezeu, conceput să devină capodopera Sa pentru veșnicie”.

„Copiii sunt darul și împlinirea, speranța și dăinuirea părinților (mama și tata), ei sunt cununa apostoliei dascălilor, ei sunt comoara Bisericii lui Hristos, ei sunt frumusețea și tinerețea fără bătrânețe a satelor noastre românești, ei sunt continuitatea, normalitatea, înveșnicirea și nemurirea neamului nostru românesc cel iubitor de Dumnezeu și mărturisitor de Hristos”, a spus PS Iustin.

Educația unui copil începe în acasă, în familie, fiind completată de educația primită în școală și în Biserică.

„Familia – mama și tata – se cuvine să fie primii pedagogi, dăruindu-i educația celor șapte ani de-acasă, fiecărui copil și „bunul simț românesc (țărănesc)”, care însemnează: credința în Dumnezeu și frica de El, rușinea de oameni și simțul măsurii.

Școala și dascălii să le dăruiască educația adevărată, să le inspire iubirea de frumos,

 » Citește tot articolul pe Rostonline.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: