Moldova are astăzi zero autostrăzi. Ludovic Orban promite că vor fi 3 în următorii 10 ani

Articolul continuă după anunț

Premierul Ludovic Orban a declarat că Moldova va beneficia de trei autostrăzi în următorii 10 ani, dintre care două vor străbate judeţul Neamţ. În plus, judeţele din această regiune vor beneficia şi de alte investiţii importante din partea guvernului.

„O companie care să investească într-o localitate are nevoie de lucruri simple: acces la apă, canalizare, gaz, curent electric şi căi de transport. Tocmai aceste lucruri trebuie realizate pentru Moldova, pentru a putea asigura conectarea Moldovei cu toată infrastructura de transport europeană, iar pentru fiecare localitate să asigurăm aceste minime elemente de civilizaţie: apă, canal, gaz, curent, asfalt şi să putem să atragem investiţii, scrie mesajul.ro.

Moldova va fi net beneficiara investiţiilor Guvernului pe care îl conduc, în următorii 10 ani”, a spus Orban. Preşedintele PNL a arătat care vor fi cele trei autostrăzi construite în Moldova în următorii 10 ani „sau chiar în 8 ani.”

Vezi și Ludovic Orban, huiduit la scenă deschisă în timpul unei vizite în județul Neamț (VIDEO)

„Moldova nu are astăzi nicio autostradă. Moldova va avea, sper eu, la finalul celor 10 ani sau chiar în 8 ani, trei autostrăzi: autostrada de pe coridorul 9 Paneuropean Bucureşti – Siret, Autostrada Unirii Târgu Mureş – Tîrgu Neamţ – Iaşi – Ungheni şi Autostrada Bacău – Braşov.

Premierul a spus că „acestea nu sunt poveşti, ci obiective de investiţii pentru care la ora actuală avem garanţia finanţării de 75% şi vom găsi bani pentru a asigura finanţarea integrală a acestora. Judeţul Neamţ va fi străbătut de două autostrăzi: cea de pe axa nord – sud, dar şi Autostrada Unirii.

Sunt obiective de investiţii fundamentale care vor garanta toate oportunităţile de dezvoltare de aici şi vor garanta că investiţiile vor trece Carpaţii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: