Ministrul Sănătății anunță noi restricții pentru nevaccinați

Ministrul Sănătăţii a anunțat, la Antena 3, că noi restricţii ar putea fi impuse în următoarea perioadă în România, în condiţiile creşterii numărului de infectări cu COVID-19. – notează MESAJUL.ro

Ioana Mihăilă dă asigurări că noile măsuri care se vor impune, nu îi vor afecta şi pe cei care sunt deja vaccinaţi cu ambele doze.

„Restricţiile se vor referi strict la persoanele nevaccinate. În rest, atâta vreme cât cifrele de incidenţă sunt optimiste şi arată că încă ne menţinem la numere reduse, măsurile de relaxare pentru persoanele vaccinate pot să continue, dar dacă se impun restricţii, vor fi impuse doar pentru persoanele nevaccinate.

Întrebată dacă vom vedea mai multe restricţii în acele zone, în acele localităţi unde rata de vaccinare este mai mică, Mihălă a răspuns:

„Haideţi să aşteptăm hotărârea CNSU, pentru că este încă o variantă de lucru şi după aceea vom şti exact la ce să ne aşteptăm.

În momentul acesta dacă suntem vaccinaţi putem face două lucruri. Unul este să ne vedem mai departe de concediu şi de viaţa personală şi să ne relaxăm de-a binelea, pentru că suntem obosiţi după un an şi jumătate de pandemie.

Şi al doilea este să vorbim de un prieten care este nevaccinat, sau cu un părinte şi să îl îndemnăm să se vaccineze arătându-i exemplul personal.”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: