Germania donează României măști de protecție ~ InfoPrut

Germania a donat României 100 de mii de măști de protecției. Acțiunea vine în contexul sprijinului oferit de Berlin statelor membre ale Uniunii Europene afectate de COVID-19.

Potrivit unui anunț publicat pe site-ul Comisiei Europene în România, asemenea ajutoare au fost transmise mai multor state, printre care Italia, considerată dintre cele mai afectate state.

„Germania a trimis Italiei 7 tone de măști și alte echipamente de protecție. A mai donat, de asemenea, echipamente individuale de protecție Elveției, Austriei (8 milioane de mănuși), României (100 000 de măști) și Suediei (60 000 de măști). Germania a livrat 300 de ventilatoare Italiei”, se mai arată în document.

Precizăm că Germania s-a oferit să susțină Italia și Franța prin transportarea și tratamentul pacienților grav afectați de coronavirus, oferindu-le locuri în secțiile de terapie intensivă a mai multor instituții medicale din Germania.

Mai mult, presa scria anterior că pacienții sunt preluați cu avioanele, acestea fiind dotate cu aparataj medical performant, arătând, mai degrabă, a secție de terapie intensivă zburătoare, operată de armata germană.

Preluat: https://infoprut.ro/60459-germania-doneaza-romaniei-masti-de-protectie.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: