Cazul Șoșoacă versus Italia – editorial de Cornel Nistorescu


În zilele acestea de marea adormeală (și nesimțire!) politică, breaking-newsul de la Antena 3, cum că bărbatul lui Șoșoacă a „mușcat de ureche” (?) o ziaristă italiancă a cutremurat țara. Cît din cauza prostelii știrilor de la Antena 3, cît din cauza urechii rănite (după unele surse, mînă!?) a ziaristei italiene. Balamucul avea să se extindă și să angajeze și un sindicat al ziariștilor din Italia, cît și guvernul din Peninsulă. S-au deshis dosare penale, s-a trecut la audieri, iar strigătele megasenatoarei și ale împricinaților fac ocolul televiziunilor. Soșoacă țipă (ea țipă la orice!) și invocă tot felul de agresiuni, iar italianca reclamă în Italia că a fost sechestrată și nu a fost apărată de Poliție etc.

După relatările ambelor tabere, ai zice că în casa și biroul avocațial al senatoarei Șosoacă s-au derulat lupte crîncene, ca la o înfruntare între două bande violente sau ca la o tentativă de spargere a unei bănci. Doar nu se face trimitere la focuri de armă.


Astea ne-au mai lipsit ca să intrăm în legendă și la acest capitol!

Un scandal mai colorat ca acesta nici că se putea. Ne descrețește frunțile, ne trimite la glume și la bancuri și ne ajută să ne detensionăm de Sărbători. Strigătele Șoșoacăi au valoarea unui pamflet politic involuntar.


Ca să nu părem o țară de împiedicați, jandarmii au dat fuga și au aplicat cîteva amenzi pentru nepurtarea măștii anti-Covid. Mai trebuia o amendă pentru coșul de fum necurățat sau pentru yala defectă a clădirii, pentru a arăta vigilența statului de drept în România.

Italia a fost și ea cutremurată de sechestrarea vedetei de la Rai 1:


„Senatoarea, după întrebările adresate de jurnalistă privind gestionarea pandemiei în ţară şi condiţiile din spitale, a blocat echipa şi pe Goracci în biroul său, apoi a chemat poliţia. Goracci, percheziţionată şi bruscată, a fost eliberată împreună cu echipa după 8 ore, graţie intervenţiei ambasadei italiene”, a notat La Stampa, care a publicat şi imagini din timpul întrevederii.


„Am intrat în biroul de avocatură al doamnei Şoşoacă şi ne-a întâmpinat cu o atitudine zâmbitoare având pe masă mai multe alune şi covrigei. Când a început filmarea, eu am rămas pe hol şi am văzut că soţul ei a adus în birou un sac negru în care a spus că se îngroapă persoanele decedate dezbrăcate, după care am văzut cum acesta l-a luat apoi în bucătărie.

După acel moment doamna Şoşoacă a devenit nervoasă şi agresivă. Intră în conflict şi spune că dacă nu îi convin condițiile pe care ea le hotărăște poate să plece. În acel moment, echipa de la RAI 1 s-a pregătit să plece. A ieșit în hol, dar doamna Şoşoacă a apărut şi a închis uşa, zicând că nu ieșim nicăieri. A spus ulterior soțului să sune la Poliţie după ce a început să țipe, apoi un alt bărbat a intrat în casă”, a transmis jurnalista Lucia Goracci organelor de poliție, potrivit Antena3, cu mențiunea că apoi a fugit pe scara blocului.

De cînd n-au mai fost descrise caftelile dintr-un apartament din România cu așa lux de amănunte?


Scenariu de film neo-realist, nu alta!

”La aproximativ 10 minute, agenții de poliție au intervenit la locul faptelor, iar soțul Dianei Șoșoacă a început să-i împingă pe jurnaliștii străini, spune Lucia Goracci, adăugând că bărbatul i-a smuls masca de protecție de pe față și a lovit-o în braț, ulterior mușcând-o de mână.


„M-a muşcat de mână şi apoi am ieșit afară”, a susținut jurnalista Lucia Goracci în plângerea penală formulată la Secția nr. 4 de Poliție din București.


Nu sunt un admirator al Dianei Șoșoacă. Dimpotrivă! Indiferent de consecințe, Diana Șoșoacă și-a atins scopul. A făcut tărăboi cît la o bătaie în Ferentari, a produs un viral vesel care circulă prin Europa, a mai cîștigat cîțiva simpatizanți și n-ar fi exclus să mai găsească și niște sponsori printre românii din Italia. Diana Șoșoacă o caută cu lumînarea imediat ce apare o cameră de luat vederi sau după ce se strîng minimum trei spectatori. Tare mă tem că și jurnalista întoarsă din Afganistan a cam făcut același lucru. A vrut să dea și ea o nouă lovitură, să le arate italienilor ce caricaturi de politicieni se împotrivesc vaccinării anti-Covid în România, în vreme ce „Italia mia” tratează pandemia ca pe o tragedie.


Probabil, voia să obțină un soi de portretizare fină a unei cucoane devenită dușman public al vaccinării.


Dacă Lucia Goracci voia să afle ceva despre pandemia din România se ducea la Raed Arafat, la Alexandru Rafila, la Institutul „Matei Balș“ sau pe la Timișoara. Ea a căutat impactul, show-ul, și a ales-o pe Diana Șoșoacă. Și-a găsit omul cum sacul își găsește peticul. S-a dus la Soșoacă, socotind că face audiență la fel de mare ca și la relatările din Afganistan. Numai că în loc de „miere” s-a ales cu balamuc. Adică o „miere jurnalistică” mai mare, care a declanșat și susținerea sindicatului ziariștilor și chiar cu susținerea Republicii Italiene.


S-au căutat cu lumînarea și s-au găsit! Nimic mai mult! Sindicatul ziariștilor de la RAI a cerut ca „Guvernul italian și Uniunea Europeană să ceară guvernului României explicații cu privire la ceea ce s-a întâmplat”.


De mirare că nu au fost chemate forțele NATO și nu am devenit țară reclamată la Tribunalul Penal Internațional. Nu-i exclus ca premierul reales al Olandei să folosească „agresiunea Șoșoacă” pentru menținerea poziției „anti” în dosarul de aderare a României la Schengen!

Mă tem că italienii au răspuns cam tot în stilul Șoșoacă! Oare de ce nu cer sancțiuni și forțe speciale în sufrageria Dianei Soșoacă (nu fac aluzie la dormitor!)?

În măsura în care un senator român s-a făcut de rahat, tot așa o ziaristă faimoasă din Italia a prestat cam de doi lei.

Să ne bucurăm că vin Sărbătorile și avem de ce și de cine rîde!

Preluat: https://www.cotidianul.ro/cazul-sosoaca-versus-italia/

Lasă un răspuns