Actorul Ion Dichiseanu a încetat din viață

Actorul Ion Dichiseanu a murit, astăzi, la Spitalul Floreasca, în jurul orei 15:00, unde era internat de la începutul anului. – notează MESAJUL.ro

Ion Dichiseanu a ajuns în spital după o infecție cu o bacterie care i-a provocat o pneumonie bilaterală, spunea Ioana Dichiseanu, fiica marelui actor.

Nu a pornit dintr-o suferinţă anume, el este un fost fumător şi a avut o saturaţie uşor scăzută a oxigenului, dar nu alarmantă. În noiembrie a avut câteva simptome care i-au dat de bănuit, a făcut radiografie şi CT.

Acestea au fost prost citite, prost interpretate. A făcut o bronhoscopie şi, la 11 zile după aceasta, s-a prăbuşit şi am aflat că a fost infectat cu o bacterie care i-a provocat o pneumonie bilaterală.

Diagnosticul nu era unul plăcut, cred că mulţi nu ar fi trecut peste. Şi uite că Dumnezeu a fost şi este lângă el şi acum. El este un luptător și un om foarte puternic”, a declarat Ioana Dichiseanu într-o emisiune la Prima TV.

Ion Dichiseanu s-a născut pe 20 octombrie 1933, la Adjud, actorul absolvind Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, Facultatea de Teatru, în 1959. Cariera lui Ion Dichiseanu se întinde pe parcursul a şase decenii.

Actorul este cunoscut pentru numeroase roluri interpretate pe scena Teatrului Nottara, apariţii în teatru TV şi radiofonic, dar şi pentru cele peste 50 de filme în care a jucat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: