Președintele Academiei, în sprijinul plagiatorilor


Mulțimea de subiecte prăvălite peste noi în ultima săptămînă m-au făcut să las mai la urmă declarația președintelui Academiei, istoricul Ioan Aurel Pop, academician și dînsul.

Într-un mesaj adresat ministrului și rectorilor, se transmite o poziție halucinantă pentru orice academician și chiar pentru un absolvent de universitate care mai privește Academia Română cu respectul și admirația impuse de trecutul ei mai îndepărtat.

”Dragi colegi, CNATDCU este o instituție anacronică și sunt de acord că trebuie desființată. Pentru plagiate, avem comisiile de etică de la toate nivelele. Îmi cer scuze că intervin din afară, nemaifiind rector. Spor în toate! – a scris Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române pe grupul de lucru.

Bref! Ioan Aurel Pop a fost și el acuzat de plagiat din istoricul Bolovan și din sine însuși, dar dosarul a murit. Ioan Aurel Pop a fost timp de 3 ani și președintele CNATDCU. Fără folos sau cu beneficii pentru unii. Oricum, după inutilitatea prestației sale, Ioan Aurel Pop s-a autosuspendat și, mai apoi, a demisionat.

În plină discuție despre plagiat, în centrul atenției fiind dosarul de plagiat al generalului în rezervă Nicolae Ciucă, prim-ministru, președintele Academiei Române zice că instituția pe care a condus-o (CNATDCU) este ”anacronică” și că ”sunt de acord că trebuie desființată”.

Adică președintele Academiei Române, instituție simbol pentru proprietatea intelectuală, se lasă păgubaș. Își declară și neputința și încearcă să iasă cu o cu trimitere a hoției la ”comisiile de etică”. Gîndire și morală, nu glumă!

De ce să fi făcut președintele Academiei Române un asemenea pas? A primit mesaje, rugăminți sau ordine de la cei care ar putea fi descoperiți sau de la cei care ar putea fi judecați? Să nu uităm că istoricul Ioan Aurel Pop a fost părintele transformării lui Florian Coldea în profesor asociat al Universității pe care a condus-o. Și tot el ar fi beneficiat de sprijinul generalului pentru preluarea șefiei la Academia Română. Să nu uităm că teza lui Florian Coldea a dispărut și în clipa în care ar fi fost identificată ar fi putut ajunge tot la CNATDCU.

Principala preocupare a intelectualilor români mai fără operă se pare că este trecerea noii Legi a Educației care să consfințească desființarea CNATDCU. Ministrul Educației și președintele Academiei Române conduc curentul împotriva instituției destinate să identifice furtul intelectual.

Preluat: https://www.cotidianul.ro/presedintele-academiei-in-sprijinul-plagiatorilor/

Lasă un răspuns