„Hoțule, hoțule”, striga în sala de ședințe a Camerei Deputaților George Simion, în timpul discursului ministrului Energiei.
„Pot să-i spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul?”, i-a transmis Popescu lui Simion.
În replică, George Simion a venit la tribună, l-a atins pe Popescu și i-a întrerupt discursul. „Ești un hoț”, a repetat liderul AUR.
„Hai, lovește-mă… Ești un prost”, i-a spus ministrul Energiei lui George Simion.
Pentru acest schimb de cuvinte și pentru o prindere pe după ceafă, lumea politică românească a luat foc. Numai că nu vrea să pună gratii suplimentare la Parlament și să schimbe Constituția României. Tărăboiul este vizibil umflat pentru a mai tunde ceva din elanul lui George Simion și al AUR.
Dorința de a transforma Parlamentul României într-un seminar nevinovat de la Academia Română este doar o expresie a naivității, ca să nu spun altceva. În stilul acesta, s-ar fi putut ca, de-a lungul secolelor, legislativul țărilor democratice să fi dezbătut numai cu polițiștii și cu procurorii la intrările în săli. Nu care cumva să fi scăpat cineva o înjurătură sau un pumn!
După scandalul George Simion-Virgil Popescu toate partidele se grăbesc să pună zăbrele. Iată ce prevede proiectul de modificare a Regulamentului Camerei Deputaților:
„Este interzisă utilizarea violenţei fizice constând în gesturi agresive ori a violenţei verbale constând în injurii, invective sau calomnie la adresa unui alt parlamentar”.
Violență fizică va fi interzisă! După comitere, în ce fel? Dar înainte de comiterea ei? Nu cumva interzicerea violenței va fi introdusă mai mult de dragul sancțiunilor? Cum va evalua de unul singur Marcel Ciolacu violența verbală a unui parlamentar? Cu ce instrumente va măsura? Cu dicționarul de înjurături al lui Ciolacu sau cu metrul Vasilică Cîțu – Florin Roman? La violența verbală președintele de ședință poate dispune excluderea. Cum va fi stabilită? Prin decizie personală sau prin vot? IQ celor mai mulți va interpreta diferit o propoziție cu cîntec. Violența verbală, ca și cea fizică se pot pune le vot. În caz de vot majoritar, ambele vor fi combătute cu evacuare imediată.
Mi se pare la fel de periculos și proletcultist. Introducerea sancțiunii cu evacuarea imediată în cazurile de violență în Regulamente poate fi acceptabilă în măsura în care ar fi adăugată și interzisă prostia sau diversele forme de incoerență verbală. Cine stabilește gravitatea violenței fizice sau verbale? Ciolacu sau Cîțu? Liderii de grup?
Proiectul prevede că „Încălcarea atrage sancțiunea evacuării imediate din sală a persoanei sau persoanelor care încalcă interdicțiile. Evacuarea este obligatorie și se dispune de către președintele de ședință din oficiu sau la solicitarea unui deputat, cu acordul majorității ponderate a liderilor grupurilor parlamentare”.
”Din oficiu” lasă loc la subiectivism, în vreme ce consultarea majorității ponderate durează și poate duce la umflarea victimei. Prea complicat să nu devenim ridicoli!
Graba cu care parlamentarii PSD, PNL, UDMR și minorităților naționale vor să schimbe Regulamentele exprimă doar frica lor de a se trezi în asemenea împrejurări. În egală măsură, avem de-a face cu un grilaj care să blocheze orice gest incomod împotriva nesimțirii actualei majorități.
Cu așa front comun, se mai poate discuta cu adevărat de marea operațiune de colectare a banilor la bugetul secătuit și grevat de împrumuturi al statului român? Nu cumva prin supra-impozitarea producției de energie și gaze, statul neputincios își susține bugetul, storcînd bani de la cetățeni? Iar conceptul aparține celui asaltat de Simion? De ce supra-impozitarea nu îi vizează pe furnizori? Îl cercetează cineva pe ministrul Virgil Popescu și pe cei care au lucrat la conturarea acestui mecanism nebun de strîns bani de la compatrioți?
Comportamentul lui George Simion ține de agresivitate și poate fi subiectul unei plîngeri penale a ministrului abonat la post. Nu văd de ce trebuie să răs-croim dezbaterile parlamentare și libertatea de exprimare în Parlamentul României după mintea lui Marcel Ciolacu și Vasilică Cîțu, speriați că ar putea să o pățească? Nevoia de garanții de securitate a adunăturii de mediocri ajunși în Legislativul României mă oripilează.
Juridic, cetățeanul Virgil Popescu, din greșeală și ministru ținut în post cu insistență, are toate mijloacele să ceară o pedeapsă penală și despăgubiri în instanță de la George Simion. Chiar se poate alege cu cîștig de cauză.
Însă noi nu ne alegem cu nimic dacă un ministru mediocru ca acest Virgil Popescu nu dă socoteală de nemerniciile pe care le generează și care pot întoarce toată România pe dos.
Esența situației: Procurorii și Regulamentele (inclusiv legile) sunt numai pentru cei care ridică vocea. Pe urmele și pentru faptele celor care decid catastrofal pentru România și profită vîrtos, niciodată!
Preluat: https://www.cotidianul.ro/cu-politia-si-procurorii-dupa-parlamentari/