AUR, între leu și iepuraș


Nu-mi plac profețiile, zise și previziuni! Nici la vreme nu mă încumet pentru că și acolo se mai întoarce un curent de aer și dă totul peste cap. Darămite în politică! Zici că ești în creștere și vine un prost care spune sau scapă o bîlbă chioară și te bagă la fund. Sau invers. Zici că ești pe nicăieri și o întîmplare stîrnește în oameni un val de sentimente care împing pe neașteptate un partid sau un lider. Și omul, vai de capul lui, dar se vede mare și puternic!

Așa și cu AUR! Ziceam și mai zic că voturile acordate sunt semnul clar al unei nevoi politice. Prea multe dezamăgiri de la ceilalți (partide!) și de la Uniunea Europeană, inclusiv de la partenerii strategici, ca să nu apară și un partid cu limbaj patriotic, cu o energie cu specific național. Adică un partid pe formula AUR. Creșterea în audiență a acestuia nu face decît să confirme. Odată cu simpatia, au venit și înjurăturile. Și gafele, și naivitățile, și excesele.


Nu știu ce se va alege de AUR!

O parte din populația românească a României simte nevoia unei exprimări bazată pe interesele și sentimente ”locale”. Să nu zic, românești. O parte este însă atît de chioară și de snoabă, atît de mimetică în materie de importuri politice și motivaționale încît aproape că se rușinează să spună că vine din România. Valul de jocuri, exprimări și neo-reguli de comportament mătură ca un tsunami al negîndirii (sau al gîndirii pe dos sau al antigîndirii) tot ce găsește pe pămînturi străvechi și încearcă să le uniformizeze. Unii sunt duși de val, alții nu. Caracterul artificial al noilor tendințe (adeseori împotriva naturii!) generează și puternice reacții de împotrivire. Asta hrănește și simpatia pentru AUR.

Ce se vede de departe? O reacție imediată a instituțiilor, a partidelor, a Serviciilor, chiar și a instituțiilor europene de a ține mișcarea AUR la cote mici. Am zis ”mișcare”, nu partid, pentru că AUR este încă departe de a fi un partid articulat, cu norme și cu o organizare cum trebuie. Este doar un elan, o mișcare, o formă de apărare, un resentiment față de slugărnicia și excesele celorlalți.

Se vede de departe cum crește acest pui de combatere a mișcării patriotice reprezentată de AUR. Parcă ar fi la o comandă. Și nu-i exclus să fie. Cică n-ar fi modernă, n-ar fi patriotică, n-ar fi europeană, ci ar reprezenta o formă de extremism, de fascism, de Dracu și de lacu. Încă nu știu dacă aceste acuzații sunt din prostie, dintr-o modă progresistă sau doar tentative de minimalizare a partidului sau de reprimare la populația autohtonă a sentimentelor românești! Om trăi și oi vedea! Presupun că ținta este AUR, cu ale sale ne-făcute, improvizate și adeseori aiurea ziceri și fapte.


Urmăriți cu atenție acuzațiile, autorii și diversiunile puse la cale cu scopul de a-i potoli ascensiunea.


Cum va scăpa George Simion de pornirile sale adesea grotești și împiedicate? Cum va sistematiza partidul o strategie, inclusiv de comunicare? Cum se va scutura de amatorism și de afirmații stupide, un soi de ziceri în dorul lelii, nefiltrate de creier și logică, nu știu!


Avem la dispoziție un an să ne dumirim dacă AUR crește puternic și se articulează sau se micșorează și dă numai din codiță!

Foto Facebook

Preluat: https://www.cotidianul.ro/aur-intre-leu-si-iepuras/

Lasă un răspuns