Bugetul nu-i pentru căței


Economia face pluta, oamenii se chinuie cu prețurile, energia electrică și gazele îngroapă firme cu istorie, iar serviciile secrete românești prosperă. Fără logică, fără argumente, fără performanțe. Pur și simplu, cu fundamentarea banală și agresivă că au nevoie. Trebuie să plătească salariați, operațiuni, investiții (SRI își face un alt spital) pensii gogonate, mai plătesc și fără acte, recompensează colaboratori și Dracu mai știe ce fac cu banii. Nimeni nu cercetează. Şi nici nu are cum. Nu-i de nasul Curții de Conturi decît din avion, nu-i de nasul comisiei de Control, nu-i la dispoziția Fiscului. Dar bugetele lor cresc anual.

Serviciul Român de Informații: cresc creditele bugetare cu 8,3%, la 3,1 miliarde lei și cu 1,44% creditele de angajament, la 3,25 miliarde lei.

Serviciul de Informații Externe: cresc creditele bugetare cu 44%, la 604 milioane lei, și scad creditele de angajament cu 9%, la 519 milioane lei.

Serviciul de Protectie și Pază: Creștere cu 27$ a creditelor bugetare, la 373 milioane lei, și cădere cu 43% a creditelor de angajament, la 277 milioane lei.

Serviciul de Telecomunicații Speciale: cresc creditele bugetare cu 36%, la 938 milioane lei și scad creditele de angajament cu 13,8% la 740 milioane lei. (Mediafax, despre proiectul de buget pe 2022).

Puteți să cercetați pe net. De ani de zile, la întocmirea bugetelor și la adoptarea rectificărilor, bugetele serviciilor secrete se umflă. Știe cineva care sunt argumentele acestor creșteri? Ce au la bază? La revizuiri, bugetele lor cresc de fiecare dată cu o explicație banală. Sunt banii necesari pentru pensii! Cîți oameni cu ce pensii? Vă surprinde faptul că Florin Cîțu tace, că Marcel Ciolacu nu are nici o obiecție, că președintele României nu are nicio părere?

Singurii care fac gălăgie sunt cei de la AUR. Şi argumentele lor sunt de ordin general. N-au de unde să știe unde se duc banii! Pe ce operațiuni, pe ce personal, pe ce lefuri și pe ce pensii!

România cu iz democratic ține pînă la poarta serviciilor secrete și pînă la Palatul Cotroceni. Dincolo de porțile acestora se întinde uriașul dispreț pentru cetățean. Ca să nu se înfurie și ca să să nu iasă pe străzi, cheltuielile serviciilor secrete sunt vîndute compatrioților drept griji față de țară și popor.

Preluat: https://www.cotidianul.ro/bugetul-nu-i-pentru-catei/

Lasă un răspuns