Zelenski, în Parlamentul României: La fel cum Ceaușescu nu putea fi convins de nimic, nici Putin nu poate fi convins de nimic. Împreună trebuie să îi oprim pe oamenii care cred că își pot permite orice

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a prezentat un material cutremurător de la Bucea cu masacrul armatelor ruse înainte de a-și susține discursul în plenul Parlamentului României. Zelenski a vorbit concret despre reconstrucția Ucrainei post război cu ajutorul României. 

Ședința a fost deschisă de Florin Câțu, președintele Senatului. Acesta a declarat cu fermitate că ”Vladimir Putin este un criminal”. Adresându-i-se lui Zelenski acesta a spus: ”sunteți un adevărat lider pentru poporul dumneavoastră. (…) Avem datoria de a nu rămâne pasivi. (…) Toată Europa trebuie să facă mai mult în Ucraina unde sunt asasinați copii, femei, bătrâni nevinovați. Războiul declanșat de Putin nu are justificare și trebuie să îl oprim”, a punctat Florin Cîțu. 

A urmat Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților. Acesta a punctat faptul că trăim cea mai gravă criză de securitate de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. ”Ne alăturăm vocilor care exprimă ferm suveranitatea Ucrainei cerem încetarea războiului și retragerea trupelor Rusiei de pe teritoriul Ucrainei. (…) Imaginile care au făcut înconjurul lumii ne-au revoltat și ne-au copleșit pe toți”, a declarat Ciolacu. Acesta a spus că vinovații trebuie să ajungă în fața Justiției. ”Îmi exprim întreaga solidaritate cu țara dumneavoastră și cu cetățenii care fug din calea războiului. Aceștia vor găsi găzduire în România. Războiul este o tragedie din care nimeni nu câștigă”.

Ciolacu a punctat, în aplauzele plenului, că și românii din Ucraina luptă în aceste zile pentru țara în care locuiesc și își cresc copiii, iar victoria Ucrainei este o victorie necesară și pentru țara noastră, succesul Ucrainei înseamnând succesul democrației și al valorilor europene. 

Apoi, după o scurtă defecțiune tehnică, a urmat președintele Ucrainei Volodimir Zelenski: ”Vreau să vedeți ce am văzut eu la Bucha. Îmi cer scuze pentru imaginile dure, dar aceasta este realitatea. (Pe ecran au apărut imagini cu victimele masacrului de la Bucha).

 » Citiți tot articolul pe : www.zcj.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: