Un pod comunal din Argeș a fost inaugurat cu preoți, oficiali și copii de grădiniță în costume populare

Un pod sătesc a fost inaugurat zilele trecute cu sobor de preoți și copii de grădiniță în costume populare. Ceremonia a avut loc la Mihăești, în județul Argeș, iar la eveniment au fost invitate și autoritățile județene, întâmpinate cu pâine și sare. Podul de la Mihăești are 44 de metri lungime și a fost construit în șase ani. Primărița din Mihăești nu regretă că a chemat copiii de la grădiniță să aplaude la inaugurarea podului început în mandatul tatălui ei. Consideră că festivitatea cu pâine, sare, politicieni, preoți și copii n-are legătură cu paradele comuniste și spune franc că dacă ar fi să repete evenimentul, l-ar organiza la fel.

Andreea Iuliana Crîmpiță Matei conduce Mihăieștiul de doi ani. Înaintea sa, vreme de 20 de ani, primar în comună a fost tatăl său, Gheorghe Matei. Din cauza unui conflict de interese reclamat de Agenția Națională de Integritate, n-a mai avut voie să candideze. A făcut-o însă fiica și a câștigat. Joi, ea a inaugurat podul de peste râul Târgului, început de tată acum cinci ani. Pentru buna impresie a musafirilor invitați, a pregătit pâine și pască, a chemat preoții și… copiii de la grădiniță.

Emoționată, și-a amintit că a avut o copilărie lipsită de infrastructură locală solidă.

„Vreau să vă spun vouă, celor mici, pentru că eu când eram așa ca voi, aici exista un pod de lemn. Un pod al căror blăni erau foarte distanțate. Și dacă nu erai atent pe unde-ți pui pasul, riscai să scapi în râu. Ei bine, voi, astăzi, sunteți niște fericiți. Pentru că, uitați-vă pe ce lucrare grandioasă o să pășiți în viața asta, da!?” – a spus primărița din Mihăești, adresându-se copiilor de grădiniță.

Aliniați de educatoare de-a latul podului, copiii au stat cuminți cât a fost nevoie de ei în peisaj și au ascultat discursurile politicienilor prezenți.

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: