Ultima predică de Rusalii a Părintelui Galeriu (2001)

Ultima predică de Rusalii a Părintelui Constantin Galeriu a fost rostită în Biserica „Sf. Silvestru” din Bucureşti, la 3 iunie 2001.

Reluăm astăzi, de Rusalii, cuvântul rostit de Părintele Galeriu în urmă cu 20 de ani, un puternic cuvânt de învățătură, mai actual ca niciodată.

„În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfîntului Duh. Amin.

Vrednicilor de iubire dreptmăritori creştini în Sfînta Biserică a Domnului nostru Iisus Hristos, astăzi prăznuim dumnezeiasca Pogorîre a Duhului Sfînt, făgăduinţă a Tatălui prin Fiul Său, Domnul nostru Iisus Hristos, Dumnezeu şi om, Care, înainte de pătimirea Lui, în noaptea cînd i-a împărtăşit pe ucenici în foişorul Cinei celei de Taină – acea cămăruţă „simbol al lumii”, cum o numesc Părinţii –, le-a făgăduit: „Nu vă voi lăsa orfani […]. Mîngîietorul, pe Care Eu Îl voi trimite vouă de la Tatăl, Duhul Adevărului, Care de la Tatăl purcede, Acela va mărturisi despre Mine. […] Acela Mă va slăvi, pentru că din al Meu va lua şi vă va vesti” (Ioan 14, 18; 15, 26; 16, 14). „În ziua aceea veţi cunoaşte că Eu sînt întru Tatăl Meu şi voi în Mine şi Eu în voi” (Ioan 14, 20).

 » Citește tot articolul pe Rostonline.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: