Tudor Ciuhodaru propune un proiect ambițios pentru transformarea ruinelor Fortus: „Noua inimă a Iașului”

Tudor Ciuhodaru, cunoscut medic de urgență și candidat la Primăria Iași din partea partidului AUR, a anunțat astăzi un proiect impresionant, destinat revitalizării unei zone neglijate a orașului. Proiectul său, intitulat „Noua inimă a Iașului”, vizează transformarea ruinei platformei Fortus într-un complex multifuncțional modern, care să ofere beneficii esențiale pentru comunitate.

„Vreau să transformăm ruinele Fortus în NOUA INIMĂ de dezvoltare a Iașului!”, a declarat Ciuhodaru, în cadrul unei conferințe de presă. „Planul meu este ambițios și complex, un proiect multifuncțional construit pe 30 de hectare unde ieșenii pot beneficia de un adevărat Spital Municipal, locuințe ANL, complex educațional, parc, parcări și centru internațional de conferințe.”

Principalele componente ale proiectului

Spital municipal modern

În centrul proiectului se află construirea unui Spital Municipal de ultimă generație, care să ofere servicii medicale de înaltă calitate pentru toți locuitorii orașului. „Nu mai trebuie să așteptăm ore întregi sau să fim trimiși dintr-un spital în altul. Vom avea un spital care să răspundă rapid și eficient nevoilor medicale ale comunității,” a subliniat Ciuhodaru.

Locuințe ANL pentru tinerii profesioniști

Proiectul prevede și construirea unor blocuri ANL dedicate medicilor și profesorilor tineri. Aceste locuințe vor crea un mediu propice pentru profesioniștii care contribuie zilnic la bunăstarea comunității, oferindu-le stabilitate și susținere.

Complex educațional complet

În inima proiectului se va afla un complex educațional care va include o creșă, o grădiniță și o școală. „Educația este temelia pe care se construiește orice societate dezvoltată și sănătoasă,” a afirmat Ciuhodaru. Acest complex va oferi un mediu educațional de calitate pentru copiii din Iași.

Parc și parcare supraterană

Pentru a îmbunătăți calitatea vieții în zonă, proiectul include construirea unei parcări supraterane care să deservească întregul cartier, facilitând accesul locuitorilor și vizitatorilor. De asemenea, un parc mare verde și un parc de joacă pentru copii vor transforma zona într-un loc de activitate și relaxare pentru familii.

Centru de conferințe modern

Un alt element cheie al proiectului este construirea unui centru de conferințe modern, care va poziționa Iașul pe harta internațională a locațiilor de top pentru evenimente. „Vom atrage profesioniști din întreaga lume, contribuind astfel la creșterea economică și la prestigiul orașului nostru,” a adăugat Ciuhodaru.

Un nou simbol al renașterii Iașului

Tudor Ciuhodaru a subliniat că ruinele platformei Fortus nu sunt doar o mărturie a trecutului, ci și fundația pe care se poate construi viitorul. „Împreună putem transforma acest loc uitat într-un simbol al renașterii și dezvoltării Iașului. Cu acest proiect, nu doar că reconstruim o zonă, ci reconstruim vieți, oferim speranțe și deschidem porți către viitor,” a declarat el.

Ciuhodaru, cunoscut pentru dedicarea sa în domeniul medical și pentru implicarea în politica europeană de sănătate, a îndemnat ieșenii să-l susțină în acest demers ambițios. „Votul e mai puternic decât orice glonț,” a spus el, citându-l pe Abraham Lincoln. „Știu că este o bătălie între David și Goliat, dar sunt omul care face și dumneavoastră aveți de ales între un om care face sau să lăsați acest oraș să fie în continuare capitala europeană a dosarelor penale.”

Tudor Ciuhodaru și-a încheiat discursul subliniind importanța implicării comunității în alegerile locale și necesitatea de a alege o opțiune sănătoasă pentru viitorul orașului. „Eu sunt unul dintre ieșenii nemulțumiți de faptul că fondurile europene se duc spre alte direcții. Vă îndemn să ieșiți la vot și să susțineți acest proiect care va aduce beneficii reale pentru toți ieșenii,” a concluzionat el.