Cătălin Silegeanu vrea să revoluționeze administrația locală din Botoșani prin evaluări publice și transparență totală

Într-o mișcare îndrăzneață care promite să schimbe din temelii relația dintre cetățeni și autorități, candidatul AUR la Primăria municipiului Botoșani, omul de afaceri Cătălin Silegeanu, a anunțat lansarea unei platforme online revoluționare. Aceasta va permite cetățenilor să evalueze serviciile oferite de instituțiile publice și angajații acestora, ale căror salarii vor fi publice.

„Vocea omului de rând contează!” – este mesajul central al acestei inițiative. Cătălin Silegeanu crede că autoritățile trebuie să acționeze în folosul oamenilor, nu să troneze deasupra acestora. Platforma pe care o propune va face ca evaluările cetățenilor să influențeze direct plata funcționarilor publici. Cei care vor avea o conduită nedemnă vor fi sancționați, iar cei care vor demonstra performanțe remarcabile vor fi recompensați. Platforma va fi atent monitorizată de echipe specializate care vor colecta date și vor analiza situațiile prezentate de comunitate.

Unul dintre aspectele cele mai inovatoare ale acestei platforme este faptul că cetățenii pot evalua, după sistemul de notare din învățământ, atât funcționarul cu care interacționează, cât și serviciul în ansamblul său. În cazuri excepționale, aceste evaluări pot fi anonime, dacă utilizatorii transmit motivul acestei decizii și un contact, pentru ca angajații care monitorizează platforma să poată discuta confidențial situația descrisă și să identifice soluții împreună cu cetățenii. Media notelor primite de fiecare instituție va fi publică.

„Funcționarii publici își asumă misiunea de a servi cetățenii, indiferent de statutul, numele și apartenența lor. Nu mai putem permite ca directorii, liderii de partid, afaceriștii prosperi și înalții demnitari să fie tratați cu prioritate, în timp ce oamenii de rând sunt expediați cu aroganță dintr-o instituție în alta. Prin această inițiativă, mi-am propus să le amintesc instituțiilor că toți cetățenii, de la cel mai împlinit până la cel mai umil, au drepturi egale și trebuie tratați cu respect și considerație”, a declarat candidatul AUR.

Dacă va fi implementată cu succes, platforma propusă de Cătălin Silegeanu ar putea deveni un model de bună practică pentru întreaga țară. Pentru ca planurile să devină realitate, botoșănenii trebuie să voteze poziția nr. 1 pe buletinele de vot la Primărie și Consiliul Local.