Starețul Schitului Darvari: Toți putem să fim Constantini. „În acest semn vei învinge”, un mesaj pentru noi toți

Toți putem să fim Constantini, ceea ce ne trebuie fiind conștientizarea faptului că mesajul „În acest semn vei învinge”, primit alături de crucea de pe cer de Sf. Constantin cel Mare de la Hristos, este pentru noi toți, a spus, sâmbătă, părintele Protosinghel Arsenie Irimiea, starețul Schitului Darvari.

Starețul Schitului Darvari, Paraclis Patriarhal din Capitală, a oficiat sâmbătă Sfânta Liturghie, la pomenirea Sfinților Împărați Constantin și Elena, hramul sfântului așezământ.

Părintele Stareț a explicat în ce fel mesajul primit de Sf. Constantin cel Mare de la Hristos – „În acest semn vei învinge” – este valabil pentru noi, toți, notează Basilica.ro.

„Sf. Constantin a întors Imperiul către o minoritate. Dar în ce fel? Propunându-L pe Hristos, nu impunându-L”, a precizat starețul. „În decurs de 15 ani, a avut o răbdare de fier și așa a întors întregul imperiu cu fața către Hristos – nu cu forța, ci prin exemplu personal”, a afirmat Părintele Protosinghel Arsenie Irimiea.

„A devenit creștin, dar a rămas în continuare soldat”, a mai subliniat Părintele Protosinghel Arsenie Irimiea despre Sf. Constantin cel Mare, explicând că pacea se câștigă adesea cu luptă.

„Nouă, soldaților din Armata Imperială a Împăratului Hristos,

 » Citește tot articolul pe Rostonline.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: