Sorin Lavric (AUR): Salarii de „austeritate” la APA SERV. Directorul companiei primește 18.000 lei net pe lună

Senatorul AUR Sorin Lavric semnalează premierului Marcel Ciolacu o situație greu de înțeles, în condițiile în care alianța PSD – PNL a anunțat măsuri de austeritate: noul director al companiei APA SERV primește un salariu net 18.000 de lei net pe lună. Parlamentarul solicită prim-ministrului Ciolacu să transmită cum este posibil ca în contextul menționat anterior să mai existe în instituții publice persoane care să primească drept salarii sume atât de mari.

„La începutul lunii octombrie a fost ales, prin concurs ce-i drept, un nou director al companiei APASERV Neamț. La concurs s-a prezentat un singur candidat care firește a ieșit câștigător. Câștigător a 18.000 de lei net pe lună, conform contractului semnat cu compania APASERV Neamț”, precizează senatorul.

Potrivit informațiilor, cei care conduc APASERV Neamț, respectiv consiliul de administrație care a hotărât acest salariu deloc de neglijat, sunt membrii PSD. În acest context, senatorul AUR Sorin Lavric adresează o întrebare cât se poate de pertinentă:

„Domnule Prim-ministru, mă adresez dumneavoastră în calitate de autor a celebrei Ordonanțe a austerității, cât și în calitate de președinte al PSD. Când toată țara trebuie să strângă punga, domnul director Ioan Vlad Angheluță, un apropiat al celebrului Ionel Arsene, câștigă lunar mai mult decât Președintele României.

Știu că ceea ce urmează să vă întreb ține mai mult de moralitate și integritate, dar aș dori să-mi spuneți cum anume se aplică măsurile de austeritate în cazul domnului director Ioan Vlad Angheluță?”.