Florin Pușcașu (AUR) solicită premierului Ciolacu să se implice personal în construcția centurii ocolitoare a municipiului Fălticeni

Florin Pușcașu, deputat AUR de Suceava, solicită prim-ministrului Marcel Ciolacu să se implice personal în construcția centurii ocolitoare a municipiului Fălticeni deoarece infrastructura rutieră nu mai face față numărului de camioane și autoturisme care tranzitează orașul. Autoritățile locale sunt depășite de situație și, fără implicarea politicienilor de la București, realizarea acestui proiect ar dura zeci de ani.

„Se circulă tot mai des bară la bară, de la intrarea în Fălticeni, dinspre Bunești, spre centru și până la ieșirea spre Roman. Pe sensul de mers spre centru se formează ambuteiaje. Mai bine de jumătate dintre camioanele care tranzitează municipiul Fălticeni sunt din Ucraina, iar majoritatea autoturismelor și celorlalte categorii de vehicule din traficul auto sunt din alte localități. Afectat este și carosabilul, iar specialiștii susțin că infrastructura rutieră din Fălticeni nu a fost proiectată pentru valori atât de ridicate, cu referire la numărul vehiculelor de tonaj greu”, precizează deputatul într-o interpelare adresată premierului Ciolacu.

Florin Pușcașu subliniază că o șosea de centură ar rezolva problema. Politicienii de la nivel local sunt depășiți de situație. Spre exemplu, liderul PSD, Ioan Stan nu se preocupă decât de Ocolul Silvic Râșca, în timp ce sănătatea populației se află pe ultimul loc pe agenda politicienilor.

„Camioanele tranzitează orașul pe vechea variantă de trafic greu, aflată foarte aproape de zona centrală. Infrastructura străzilor Sucevei, 13 Decembrie, Dogari și 2 Grăniceri se deteriorează încet, iar acolo unde carosabilul este degradat, traficul greu generează probleme din ce în ce mai mari. Poluarea fonică este tot mai greu de suportat”, a mai spus deputatul.

În acest context, Florin Pușcașu solicită premierului Ciolacu să se implice în construcția centurii ocolitoare a municipiului Fălticeni, întrucât aceasta reprezintă starea de urgență a județului. „Vă cerem dumneavoastră acest lucru deoarece ultima dată când autoritățile din Suceava s-au preocupat de o investiție aceasta a durat 30 de ani (exemplu: Spitalul Municipal Fălticeni)”, a spus în încheiere deputatul.