Senatorul AUR Andrei Hangan a răbufnit: Totul a ajuns să fie vândut în România – suveranitatea națională, resursele naturale, potențialul uman, principiile, valorile, până și pământul!

Senatorul AUR Andrei Hangan a vorbit, în cea mai recentă declarație politică susținută în Parlament, despre situația dramatică în care se află locuitorii comunei Chiscani din județul Brăila. Oamenii sunt dați afară din perimetrul propriei localități, după ce o întreagă parcelă de teren de pe malul Dunării a fost înstrăinată pe nepusă masă, iar drumul de acces către mal a fost blocat. „Totul a ajuns să fie vândut în România – suveranitatea națională, resursele naturale, potențialul uman, principiile, valorile, până și pământul”, a răbufnit Hangan.

Cazul a fost documentat de către senatorul AUR în ultima vizită pe care a efectuat-o în comuna Chiscani din județul Brăila, când le-a promis oamenilor afectația de această situație că va face toate demersurile parlamentare care îi stau în putință pentru a aduce lumină în acest caz.

Potrivit informațiilor, terenul a fost vândut unei firme străine din industria exploatării și comercializării lemnului. Iată ce a declarat senatorul Andrei Hangan:

Acest fenomen generalizat în România ultimilor 32 de ani trebuie să înceteze! Oamenii au fost alungați din acea zonă, cu tot cu bunurile și proprietățile lor, fără nicio explicație, iar drumul de servitute nu mai poate fi utilizat de cetățeni. 6000 de oameni nu mai au acces la Dunăre, inclusiv pescari care au dreptul, conform legii, să-și desfășoare activitatea, fiind vorba despre o localitate limitrofă Dunării”.

Senatorul AUR susține că de vină sunt primăria Chiscani și Apele Române, deoarece terenul este situat într-o zonă inundabilă. Cazul de față ilustrează cât se poate de clar că, așa se poate observa de mult timp, comportamentul autorităților locale și centrale din România este „unul arbitrar, discreționar, fără a ține cont de interesul cetățenilor pe care și-au asumat să-i servească”, a completat Andrei Hangan.