Scriitorul Paul Kingsnorth: Există o parte în noi care are nevoie de credință. Nimic din ceea ce faci în această lume nu poate înlocui asta. În Occident, suntem foarte bogați din punct de vedere material, dar spiritual și cultural avem mari lipsuri

Europa occidentală este foarte nereligioasă, iar Marea Britanie, și mai mult, singurii care iau în serios religia fiind imigranții recenți, incluzându-i pe români și, în general pe est-europeni, dar și pe asiatici și africani, mărturisește scriitorul și jurnalistul Paul Kingsnorth, într-un interviu acordat pentru Familia Ortodoxă.

Imigranții sunt mult mai religioși decât englezii, care nu urăsc neapărat religia, ci pur și simplu n-o iau în serios. Noi toți am crescut crezând că religia era necesară pe vremuri, dar acum nu mai avem nevoie de ea, explică Paul Kingsnorth.

„Când privești societatea noastră și vezi nemulțumirea și insatisfacția în care se zbate, poți crede că asta se întâmplă din cauza lucrurilor materiale. Așa că soluțiile sunt căutate tot în zona materială – tehnologie, politică etc. Dar nu-i suficient; acele soluții pot fi utile, dar nu rezolvă problema. Problema este spirituală, asta e concluzia la care am ajuns. Eu nu mi-am propus să devin creștin, ci am fost atras către creștinism”, subliniază Paul Kingsnorth.

Potrivit acestuia, există în Apus o mentalitate în virtutea căreia oamenii văd știința ca pe o nouă religie și cred că toată tradiția creștinismului a fost o tentativă nereușită de-a face știință.

 » Citește tot articolul pe Rostonline.ro

Lasă un răspuns