Rezultate oficiale: Macron a pierdut majoritatea parlamentară, reformele riscă să fie blocate

Emmanuel Macron nu va avea majoritate parlamentară. Partidul „Alianţa Împreună!” care îl susţine pe preşedintele Franţei a obţinut doar 245 de locuri în Adunarea Naţională, mult sub cele 289 necesare pentru o majoritate absolută.

Coaliţia de stânga Noua Uniune Populară Ecologică şi Socială, condusă de Jean-Luc Mélenchon, a obţinut 131 de locuri, iar formaţiunea de extremă-dreapta Mobilizarea Naţională, a fostei candidate la preşedinţie Marine Le Pen, 89 de locuri.

Este un rezultat aproape dezastruos pentru Emmanuel Macron, care își vede propunerile de reformă – în domeniul taxelor şi pensiilor – în pericol.

Rezultatul scrutinului parlamentar va bloca avântul preşedintelui Emmanuel Macron, care a obţinut acum două luni un nou mandat.

Politicieni din cadrul coaliţiei proprezidenţiale se tem de o „paralizie” politică totală şi evocă ideea dizolvării Parlamentului şi convocării alegerilor parlamentare anticipate peste un an, dacă preşedintele Macron nu va reuşi să construiască între timp o majoritate parlamentară, scrie antena3.ro.

 » sursa: www.replicaonline.ro

%d blogeri au apreciat: