Un semafor CFR de pe DN 7 a blocat traficul rutier timp de 30 de minute fără să treacă niciun tren. Reacția CFR

Un semafor CFR de pe DN7, amplasat la o trecere peste calea ferată de lângă municipiul Arad, a blocat traficul rutier 30 de minute, marţi, fără ca vreun tren să treacă pe acolo, formându-se coloane de maşini de câţiva kilometri, ceea ce a provocat nemulţumiri.

fb „În cele din urmă, semaforul s-a oprit fără să treacă vreun tren, dar se formaseră coloane de maşini de câţiva kilometri”

Incidentul a fost raportat de către şoferi pe reţelele de socializare, unde s-au plâns că traficul a fost blocat „inutil” şi s-au format coloane de maşini, unii relatând că au întârziat la serviciu din această cauză.

Semaforul în cauză este amplasat la ieşirea din municipiul Arad spre Deva, pe DN 7, unde traficul este foarte intens pentru că prima localitate este Vladimirescu, unde locuiesc circa 18.000 de locuitori, majoritatea care lucrează în municipiu şi fac naveta.

Conform relatărilor unor şoferi care au rămas blocaţi pe drum, semaforul a oprit traficul pentru trecerea unui tren, pornind şi semnalele acustice.

„Am oprit să treacă trenul, dar nu a venit nici măcar o locomotivă. Cu toate acestea, semaforul a oprit traficul rutier jumătate de oră, timp în care şoferii ne-am îngrijorat, pentru că întârziam la serviciu. Un şofer a sunat la 112 să anunţe că nu trece niciun tren, dar suntem blocaţi în trafic. În cele din urmă, semaforul s-a oprit fără să treacă vreun tren, iar circulaţia a fost reluată, dar se formaseră coloane de maşini pe ambele sensuri de circulaţie de câţiva kilometri”, a relatat un martor.

Contactat de Agerpres, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, Oana Brânzan, a transmis că semnalizarea automată din zonă a pornit, cel mai probabil, în urma unor manevre pe calea ferată în zona în care se află senzorii.

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: