Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit. A lăsat în urmă patru copii, 8 nepoti și 12 strănepoți

O viață de monarh dedicat

Regina Elisabeta a II-a s-a născut la 21 aprilie 1926, la Londra, ca fiică a prinţului Albert, duce de York, viitorul rege George al VI-lea, şi a Elisabetei Bowes-Lion, ducesă de York. A urcat pe tronul Marii Britanii pe 6 februarie 1952, când avea 25 de ani, după moartea tatălui ei, regele George al VI-lea. A fost încoronată în luna iunie 1953, iar evenimentul a fost prima încoronare televizată.

Când Elisabeta a urcat pe tron, Iosif Stalin conducea Uniunea Sovietică, Mao Zedong conducea China, iar Harry Truman era președintele Statelor Unite, în timp ce Winston Churchill era prim-ministru britanic. La 6 februarie 2017, regina Elisabeta a II-a a devenit primul monarh britanic care a sărbătorit jubileul de safir – un eveniment ce a marcat împlinirea a 65 de ani de când a urcat pe tronul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Părea nemuritoare, după ce în octombrie 2021 a petrecut o noapte într-un spital din Londra din cauza unei afecţiuni care nu a fost dezvăluită, iar apoi în februarie 2022, a fost testată pozitiv cu noul coronavirus, având simptome uşoare. 

A lăsat în urmă patru copii, 8 nepoți și 12 strănepoți

Regina Elisabeta aII-a s-a căsătorit cu locotenentul de marină Philip Mountbatten, un prinţ grec, la Westminster Abbey din Londra, pe 20 noiembrie 1947. Au avut patru copii: Prinţul Charles (născut în 1948), Prinţesa Anne (1950), Prinţul Andrew (1960) şi Prinţul Edward (1964). Prințul Philip a murit în aprilie 2021, la vârsta de 99 de ani. 

  • Din partea prințului Charles, suverana îi are pe Prințul William și pe Prințul Harry. Cel mai probabil, William va fi următorul Rege al Marii Britanii, el fiind al doilea pe linia de succesiune, după ce tatăl său,

 » sursa: qbebe.ro