Charles este noul Rege al Marii Britanii. Va domni sub numele de Charles al III-lea

Charles, fiul Elisabetei a II-a, este noul Rege al Marii Britanii, după decesul mamei sale. Regele Charles și Regina Consoartă, Camilla, vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine, scrie CNN.

Biden: A definit o epocă

ACTUALIZARE 22:54 Preşedintele american, Joe Biden, a adus joi un omagiu reginei Elisabeta a II-a, care s-a întâlnit cu 14 preşedinţi americani în timpul vieţii sale.

biden-atac-texas-profimedia-scaled-1 Foto: Profimedia

Amintindu-şi de întâlnirea lor din 2021, Biden a spus: „Ne-a fermecat cu spiritul ei, ne-a emoţionat cu bunătatea ei şi ne-a împărtăşit cu generozitate înţelepciunea ei”, relatează DPA.

Prezentând condoleanţe familiei regale britanice împreună cu soţia sa, Jill Biden, preşedintele american a declarat că regina „a fost mai mult decât un monarh. Ea a definit o epocă”.

„Într-o lume în continuă schimbare, ea a fost o prezenţă stabilizatoare şi o sursă de confort şi mândrie pentru generaţii de britanici, inclusiv pentru mulţi dintre cei care nu şi-au cunoscut ţara fără ea”.

El a continuat spunând că Elisabeta a II-a a fost „o femeie de stat de o demnitate şi o constanţă de neegalat, care a aprofundat alianţa fundamentală dintre Regatul Unit şi Statele Unite. Ea a contribuit la a face relaţia noastră specială”, conform Agerpres.

Biden a spus că aşteaptă cu nerăbdare să „continue o prietenie strânsă cu Regele şi Regina Consoartă”.

Un curcubeu a apărut deasupra Palatului Buckingham, cu puțin timp înainte să fie anunțat decesul Reginei Elisabeta a II-a

ACTUALIZARE 22:47 Mii de oamenii s-au adunat în fața Palatului Buckingham, unde cu puțin timp înainte ca decesul Reginei Elisabeta a II-a să fie anunțat, a apărut un curcubeu. Regina Elisabeta a II-a, cel mai faimos monarh din lume,

 » sursa: www.digi24.ro