Preț dublu la apă potabilă în orașul Fetești. Senatorul Adrian Costea (AUR) sesizează autoritățile locale

Locuitorii orașului Fetești se plâng de faptul că plătesc de două ori mai mult pentru apa potabilă decât în alte localități din aceeași regiune. În urma numeroaselor sesizări primite pe această temă, Senatorul AUR Adrian Costea a înaintat o adresă către primarul municipiului Fetești, Laurențiu Șonchereche, prin care solicită explicații privind prețurile practica de compania SC RAJA S.A.

Potrivit plângerilor primite, furnizorul – SC RAJA SA Constanța – practică un preț pe metrul cub de apă dublu față de alte zone, punctează senatorul Adrian Costea în solicitarea către primarul municipiului Fetești. Mai mult decât atât, sute de locuitori din Fetești au semnat o petiție către primărie pentru renegocierea tarifelor pentru furnizarea apei.

În acest context, senatorul Adrian Costea a solicitat următoarele:

  1. O copie a Contractului de furnizare a apei în municipiul Fetești semnat între Primăria municipiului Fetești și SC RAJA SA;
  2. Articolul / clauza din contractul menționat privind posibilitatea renegocierii tarifului practicat de SC RAJA SA și condițiile acestei renegocieri.
  3. De ce SC RAJA SA nu plătește Primăriei municipiului Fetești redevențe pentru folosirea puțurilor forate și a rețelelor de apă potabilă pe care SC RAJA le-a preluat în concesiune?
  4. Care este suma plătită anual pentru apele pluviale care se varsă în brațul Borcea al Dunării? De ce Primăria municipiului Fetești plătește pentru ape pluviale a căror cantitate nu este dovedită prin documente justificative privind măsurători cantitative certificate?
%d blogeri au apreciat: