Antonio Andrușceac (AUR): averea președintelui Iohannis ar putea să fie verificată în Parlament și prezentată românilor

Deputatul AUR Antonio Andrușceac a întreprins demersuri procedurale prin care solicită convocarea unei şedinţe de plen a Parlamentului în vederea adoptării unei hotărâri privind demararea formalităţilor legale de verificare a averii preşedintelui Klaus Iohannis. Într-o conferință de presă, deputatul AUR a susţinut că unele dintre acţiunile preşedintelui Iohannis „au o vădită tentă antiromânească” şi a acuzat coaliţia de guvernare de „o grămadă de nereguli” legislative.

Solicităm prezența președintelui Klaus Iohannis la această ședință. Considerăm că persoana care se află la vârful conducerii acestei țări trebuie să fie un om aflat în afara oricărei suspiciuni în ceea ce privește dobândirea pe căi frauduloase a averii. Unele din acțiunile pe care domnul președintele Klaus Iohannis le-a întreprins cu o vădită tentă antiromânească, cum ar fi și presiunile pe care le-a făcut împotriva ministrului Apărării Dîncu, cum au fost presiunile pe care le face în mod constant pentru vânzarea din rezervele naționale ale statului, rezerve strategice, a combustibililor către alte țări. Este cazul Germaniei și Romgaz, unde nu am primit răspuns la interpelarea pe care am trimis-o referitor la oprirea completării stocurilor de gaz pentru populația României. Noi ar trebui să fim proactivi în ceea ce înseamnă rezervele naționale ale statului român”, a declarat deputatul AUR Antonio Andrușceac.

Potrivit acestuia, solicitarea AUR are la bază articolul 25 din Legea nr. 115/1996 pentru declararea şi controlul averilor demnitarilor, magistraţilor şi a persoanelor cu funcţii de conducere şi de control a funcţionarilor publici.

Legea prevede că averea preşedintelui României va putea fi cercetată numai după încetarea exercitării mandatului, iar pe durata acestuia la solicitarea sau în baza hotărârii Parlamentului României, adoptată cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor”, a punctat Andrușceac.

%d blogeri au apreciat: