Bogdan Crefelean (AUR): Clan în Jilava – viceprimar, șef de poliție locală și inspectoratul școlar

Am fost astăzi martorul unor evenimente incredibile. Știți filmul „Clanul”? Cam așa ceva se întâmplă în Jilava. Bine, cam peste tot…

Am descins inopinat împreună cu doamna deputat Ilfov Gianina Șerban și doamna senator Rodica Boancă, președintele comisiei de cercetare a abuzurilor, la Școala Generală nr.1 din Jilava pentru a ne informa asupra abuzului comis de polițiști în acțiunea lor de prevenire a infracționalității în școală, una derulată într-un mod inexplicabil.

La sosirea la școală, am fost cu toții surprinși de prezența a câtorva așa-ziși factori de decizie… Viceprimarul comunei Jilava, șeful poliției locale Jilava, inspectori școlari și bineînțeles, doamna director. La intrarea în biroul doamnei director am fost întâmpinați cu ostilitate atât de viceprimar, cât și de inspectorii școlari, motivând că sunt într-o discuție privată.

Din ce știu eu, o discuție privată are loc într-un loc privat, între 2-3 persoane, nu 7-8 câte erau în acel moment în micul birou al doamnei director.

La un semn al viceprimarului și la îndemnul acestuia, „haideți să ieșim, haideți să plecăm”, inspectorii școlari, cu capetele plecate dar cu gura mare, și-au luat tălpășița, recunoscând că acolo nu era un control. Dar ce era? O mică adunare în care doamna director era pusă la zid pentru că a avut curajul să scoată mizeria de sub preș!

Sunt câteva aspecte ce trebuie știute și asupra cărora sunt semne de întrebare…
❓ De când inspectorii școlari, care sunt numiți politic și nu prin concurs, pot interoga un director al unei școli care și-a obținut postul prin concurs?
❓De când viceprimarul și șeful poliției locale trag la răspundere un director de școală care și-a făcut doar datoria?
❓Ce vrea să însemne presiunea pusă pe acest director și care e scopul ei? Să mușamalizeze toată atitudinea milițienilor prezenți la acțiune?

%d blogeri au apreciat: