Copiii din Brăila nu vor mai putea participa la cursuri de înot. Senatorul Andrei Hangan (AUR) cere ministrului Sportului să intervină

Senatorul AUR Andrei Hangan solicită ministrului Sportului, Eduard Novak, clarificări privind situația bazinului de înot de la Liceul cu Program Sportiv Brăila, în contextul în care consiliul de administrație a hotărât că nu poate răspunde afirmativ cererii înaintate de Asociația Sportivă Prietenii lui Flipper – Brăila privind închirierea bazinul de înot. Copiii nu vor avea unde să meargă la cursuri de înot pe perioada sezonului rece.

Liceul cu Program Sportiv Brăila este singura unitate care deține bazin acoperit, astfel că dacă fundația sportivă în cauză se lovește de refuzul conducerii instituției, copiii vor fi nevoiți să nu mai meargă la cursurile de înot. În vederea clarificării și soluționării acestui caz, senatorul Andrei Hangan a sesizat Ministerul Educației și a anexat solicitării adresa primarului Municipiului Brăila și răspunsul primit de către Liceul cu Program Sportiv Brăila.

În context, Andrei Hangan a solicitat răspuns la următoarele întrebări:

        – Care este perspectiva dumneavoastră cu privire la speța prezentată mai sus?

        – În ce măsură vă implicați, în calitate de ministru al Sportului, pentru a soluționa problema menționată (plan concret de acțiuni, măsuri ș.a.)?

        – În caz contrar, cum puteți oferi sprijin pentru organizarea cursurilor de înot din Brăila, prin închirierea bazinului de înot din cadrul Liceului cu Program Sportiv Brăila?