PNL mizează pe doi profesori care să modernizeze Doljul şi Craiova

PNL mizează pe doi profesori care să modernizeze Doljul şi Craiova

PNL mizează pe doi profesori care să modernizeze Doljul şi Craiova


Doi profesori, Alexandru Gîdăr şi Nicolae Giugea, care de zeci de ani construiesc caractere şi oameni, vor acum să reconstruiască judeţul Dolj şi oraşul Craiova. 


Între 1992 şi 2019, populaţia Doljului a scăzut cu aproape 85.000 de persoane, adică cu circa 11%. La începutul anilor `90, judeţul nostru avea 771.607 de locuitori. Acum, numărul lor a scăzut la 687.186. Dacă facem o comparaţie, populaţia judeţului Cluj a înregistrat, în aceeaşi perioadă, o creştere de la 733.988 persoane la 734.168 persoane.

Concret, dacă Doljul avea cu aproape 40.000 mai mulţi locuitori decât Clujul în urmă cu 18 ani, a ajuns azi să aibă mai puţin cu aproape 50.000 de locuitori.  Aceste cifre nu sunt altceva decât ilustrarea unui celebru dicton care spune ”Din Craiova se pleacă, în Craiova nu se vine”.

Doljul şi municipiul Craiova trebuie să schimbe direcţia pe 27 septembrie, pentru ca dintr-o zonă neatractivă, ocolită, din care se pleacă, să devină una dintre zonele “magnet” ale României. 

De 30 de ani suntem o zonă ştearsă, fără viziune şi fără direcţie, iar acest lucru trebuie să se schimbe! 

Pentru acestea este nevoie de administraţii judeţeană şi municipală cu viziune, care să pună oamenii în centrul proiectelor de dezvoltare. Aşa va începe ascensiunea Doljului şi a Craiovei! Păstrăm ce s-a făcut bun, reconstruim ce s-a stricat, îndreptăm unde s-a greşit şi demonstrăm că nu suntem mai prejos decât Clujul sau Timişul. Dimpotrivă!

Alexandru Gîdăr este profesor de istorie şi a lucrat ca expert sau manager de proiect într-o serie de proiecte europene din domeniul educaţiei şi în mai multe rânduri a îndeplinit funcţii de conducere în învăţământ şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj.  

Nicolae Giugea este profesor universitar la Facultatea de Horticultură a Universităţii din Craiova şi are o bogată experienţă universitară,

 » Aflați mai multe detalii…

%d blogeri au apreciat: