Patriarhului Daniel, mesaj pentru Duminica Părinților și Copiilor: Educația copilului nu înseamnă doar cunoaștere și pregătire pentru viața materială, ci și creștere duhovnicească și cultivarea bunătății sufletului

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj cu ocazia Duminicii Părinţilor şi Copiilor, în care a subliniat rolul esențial al familiei în educația copilului și a adresat îndemnul de a păstra și de a trăi dreapta credință și de a practica rugăciunea în familie, a informat Biroul de Presă al Patriarhiei Române prin intermediul unui comunicat transmis pe adresa redacției.

În acest an, Duminica Părinţilor şi Copiilor este sărbătorită în ziua de 5 iunie.

Redăm integral mesajul transmis de Patriarhul Daniel:

Aprobată prin hotărârea nr. 629/12 martie 2009 a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Duminica Părinţilor şi Copiilor, prima duminică după data de 1 iunie – Ziua Internaţională a Copilului, este prilej de a reafirma rolul principal al familiei în creşterea duhovnicească a copiilor şi formarea lor pentru viaţă.

În familie, copilul începe să înțeleagă taina iubirii părintești a lui Dumnezeu pentru toți oamenii. De aceea, educația copilului nu înseamnă doar cunoaștere și pregătire pentru viața materială, ci și creștere duhovnicească sau cultivarea bunătății sufletului, ca frumusețe a acestuia în relația lui cu Dumnezeu și cu semenii. În acest sens, părinții sunt chemați să cultive practica rugăciunii în comun, ca izvor de bucurie și iubire statornică în familie.

 » Citește tot articolul pe Rostonline.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: