Patriarhul României: Independența naţională, un dar sfânt care a fost obținut cu multe jertfe de vieți omenești şi cu multe eforturi spirituale şi materiale

Patriarhul României a transmis, marți, 10 mai, un mesaj la aniversarea a 145 de ani de la proclamarea Independenței României.

Toți cetățenii României avem datoria să păstrăm şi să cultivăm darul sfânt al independenţei naţionale ca fiind un act de dreptate şi un simbol al demnității poporului român, obținut cu multe jertfe de vieți omenești şi cu multe eforturi spirituale şi materiale, spre binele României şi bucuria românilor de pretutindeni, a subliniat Patriarhul României, potrivit unui comunicat transmis pe adresa redacției de Biroul de Presă al Patriarhiei.

Redăm integral mesajul Patriarhului României:

„Aniversăm anul acesta împlinirea a 145 de ani de la proclamarea Independenței României (10 mai 1877). În desfășurarea evenimentelor legate de acest act măreț al istoriei noastre, alături de Domnitorul Carol I, de oamenii politici ai timpului şi de armata țării, Biserica Ortodoxă Română a îndeplinit un rol de seamă prin slujitorii sfintelor altare, prin viețuitorii din mănăstiri şi prin credincioșii săi mireni.

La apelul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, sute de călugări şi călugărițe s-au angajat voluntari în armata română, în calitate de infirmieri sau brancardieri.

Ierarhii Bisericii noastre au susținut financiar Crucea Roșie Română,

 » Citește tot articolul pe Rostonline.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: