Patriarhul Daniel, îndemn pentru românii de pretutindeni: Să fie permanent în legătură cu cei dragi rămași în ţară, pentru a păstra unitatea familiei şi comuniunea românească

Patriarhul României a transmis un mesaj, cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni, prin care i-a îndemnat pe românii din diaspora „să fie permanent în legătură cu cei dragi rămași în ţară, pentru a păstra unitatea familiei şi comuniunea românească”, scrie Basilica.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române menţionează în mesajul pastoral că „Ziua Românilor de Pretutindeni este o zi specială, având o puternică semnificaţie spirituală, de reafirmare a tradiţiilor şi a valorilor credinţei şi culturii poporului român”.

Redăm integral mesajul Patriarhului României:

„Hristos a înviat!

Potrivit Legii nr. 101/2015, la solicitarea mai multor români din străinătate, Ziua Românilor de Pretutindeni se serbează în ultima duminică a lunii mai. În anul 2021, această duminică este serbată în data de 30 mai.

Ziua Românilor de Pretutindeni este o zi specială, având o puternică semnificaţie spirituală, de reafirmare a tradiţiilor şi a valorilor credinţei şi culturii poporului român.

Prin urmare, Patriarhia Română adresează un mesaj de unitate și frățietate, de comuniune şi de solidaritate tuturor românilor de pretutindeni.

În acest an, 2021, declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept Anul omagial al pastorației românilor din afara României, cuvântul nostru de preţuire şi întărire duhovnicească adresat tuturor credincioșilor ortodocși români aflați departe de țară are o semnificaţie deosebită.

 » Citește tot articolul pe Rostonline.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: