Klaus Iohannis: Opinia specialiștilor este că, în Europa, un al doilea val al pandemiei este iminent | .News

Klaus Iohannis (sursa: captura youtube)

Președintele Klaus Iohanis spună că un al doilea val de coronavirus este inevitabil, potrivit specialiștilor. Șeful statului le-a transmis românilor să evite aglomerările și deplasările inutile.

„Opinia aproape unanimă a specialiştilor este că în Europa un al doilea val al pandemiei este iminent. Deja cele mai multe ţări de pe continent înregistrează zilnic cifre mai mult decât îngrijorătoare. Nici la noi situaţia nu este bună, din păcate chiar astăzi am înregistrat un nou record negativ de infectări. Este imperativ să facem toate eforturile pentru a inversa acest trend ascendent şi a menţine epidemia sub control. De responsabilitatea fiecăruia dintre noi depind viaţa şi sănătatea celorlalţi. În mod evident, acest virus nu va dispărea prea curând şi, în aceste condiţii, până când va fi disponibil vaccinul sau un tratament eficient, trebuie să găsim soluţii care să ne permită să avem o societate şi o economie funcţionale”, a spus şeful statului, într-o conferinţă la Palatul Cotroceni.

El a subliniat că, în acest moment, prioritar este ca sistemul sanitar să nu fie copleşit de un număr semnificativ de bolnavi de COVID-19.

 » Citiți mai multe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: