ÎPS Teodosie îi cere primarului Constanței să nu demoleze o biserică construită ilegal: „Cel mai infam moment din ultimele decenii”

ÎPS Teodosie i-a transmis primarului Constanței Vergil Chițac o scrisoare deschisă prin care îl roagă să nu demoleze o biserică construită fără autorizație, pe trotuar. „Ne despart câteva ore de cel mai infam moment din istoria ultimelor decenii, prin care se pare că trebuie să treacă credincioșii din străvechiul Tomis, acela al demolării unei biserici, motiv pentru care mă adresez domniei voastre în numele clerului și al poporului (celor peste trei sute de mii), care prin mila Domnului ne-au fost încredințați spre păstorire”,  începe Arhiepiscopul Tomisului scrisoarea adresată edilului.

„Neamul înseamnă o țesătură sublimă, spirituală între cei adormiți din familiile noastre, sfinții și eroii neamului nostru, cei prezenți, pruncii din pântecele maicilor lor, precum și cei care se vor naște în lumea pe care noi le-o lăsăm. Ce lume lăsăm copiilor noștri distinse domnule primar? Cum va rămâne numele nostru, sau al dumneavoastră în istorie, în calitate de primar și înalt ofițer al armatei, care a jurat să-și dea viața pentru neamul său, dacă vom dezerta? Vă întreb, iubite domnule primar, în calitate de comandant militar, dacă legea v-ar cere, ați îndrepta armele împotriva propriului popor? Nu aș fi îndrăznit să vă adresez o astfel de întrebare dacă nu m-aș afla în această situație în care mă constrângeți să demolez o biserică, să primejduiesc sufletele fiilor duhovnicești, încredințați nouă de Dumnezeu”, se arată în scrisoare.

Arhiepiscopul Tomisului amintește că în această biserică au fost botezați mii de copii și s-au întemeiat mii de familii.

„Socotiți domnia voastră domule primar, ca cel care mi-ați spus că ați fost ales de constănțeni pentru a respecta legea, dacă se cuvine să demolăm noi un Sfânt Altar, unde s-au săvârșit mii de Sfinte Liturghii, unde s-au întemeiat mii de familii prin Taina Cununiei, unde au fost botezați mii de copii,

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: