Ion Spânu: Îl întreabă cineva pe dl. Zelenski ce a vrut să spună în 2020 despre Bucovina?


ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Există, totuși, un risc. Dacă Zelinski, așa cum a făcut în toate celelalte împrejurări asemănătoare, ne va certa că nu facem presiuni pe NATO pentru a interveni împotriva armatei Rusiei? Sau, dacă ne va cere să participăm la operațiunea „No-fly zone”, ne ducem sau nu?

De ce pun aceste întrebări incomode? Foarte simplu. Pentru că aș vrea ca politicienii români să-și fi dorit ca Zelenski să li se adreseze tocmai pentru a-i putea da niște răspunsuri ale noastre, ale românilor, nu doar așa, să fie și ei băgați în seamă de eroul zilei.

Asta aș vrea eu, deși, așa cum se anunță, discursul lui Zelinski este doar un prilej pentru ca tripleta CÎȚU, CIUCĂ și CIOLACU să se bage în această poză, la fel cum a făcut Ion Iliescu în anii ’90 cu Michael Jackson! Spre deosebire de celelalte parlamente în care a vorbit dl. Zelenski, unde cineva i-a dat pur și simplu cuvîntul, la noi se anunță adevărate discursuri ale tripletei Cîțu-Ciucă-Ciolacu, fiecare vorbind cîte trei minute, adică au împreună tot atîtea cîte are dl. Zelenski.

Nouă minute! Timpul se va opri în loc, cum ar fi scris Silviu Brucan în „Scânteia” sau Nicolae Manolescu în „Lupta de clasă”. Poate că ironia noastră ar fi fost estompată dacă acest discurs „istoric” al lui Zelenski n-ar veni exact a doua zi după ce președintele Ucrainei a ținut un discurs la… cea de-a 64-a ediție a premiilor Grammy, desfășurată la MGM Grand Garden Arena din Las Vegas, unde s-au acordat premiile anuale în domeniul muzicii! N-a reușit să țină discursul la Premiile Oscar, iată că l-a ținut la Premiile Grammy.

Ce mai înseamnă acum discursul din Parlamentul României? Nimic sau foarte puțin. Mîine-poimîine îl vom auzi pe Zelinski la „Simfonia lalelelor” de la Pitești sau la „Sărbătoarea trandafirului” de la Arad. Invitat ca vestitul Tzancă Uraganul.

Dacă va dori vreun parlamentar să ia caimacul acestui moment, îi oferim aici un subiect excepțional, de-a dreptul „istoric”. L-ar putea întreba pe dl. Zelenski, cu cea mai mare dragoste, de ce pe pagina oficială a Președinției Ucrainei este de doi ani încoace acel discurs în care domnia sa spunea:

„În urmă cu exact 101 ani, a avut loc unul dintre cele mai semnificative evenimente din istoria statului ucrainean și a luptei de eliberare națională.

„Visurile pentru care au trăit și au murit cei mai buni fii ai Ucrainei s-au împlinit”. Acesta este un citat din Actul Zlukî, care a anunțat reunificarea într-un singur stat independent și a fost proclamat în mod solemn de către liderii UNR și ZUNR,

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

%d blogeri au apreciat: