Iohannis a găsit vinovatul pentru mega-scumpirile din ultima vreme. Vladimir Putin este cel arătat cu degetul

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că inflaţia este ‘doar un factor’ şi are încredere că Guvernul a luat şi va lua în continuare măsurile care se impun, menţionând că problema nu este românească, ci una globală.

Șeful statului a spus că inflaţia, situaţia economică dificilă, preţurile crescute la energie „nu au apărut fiindcă cineva în România a lucrat prost sau nu şi-a făcut treaba”, ci din cauza „războiului lui Putin împotriva Ucrainei”.

„Sigur, Guvernul României poate să amelioreze impactul acestor crize. Guvernul României poate să amelioreze şi să ajute consumatorul vulnerabil, persoanele cu venituri mici. (…) Însă, problema nu este una românească, problema este una globală. Poate aţi avut curiozitatea să vedeţi că şi în Statele Unite Americii inflaţia se apropie de 10%, în ţările din Europa inflaţia este la fel de mare. Aceste chestiuni trebuie tratate. La noi, sunt tratate.

Am avut şi aseară o discuţie cu premierul, ne-a prezentat măsurile pe care le planifică. Deci, trebuie să fim foarte realişti – crizele nu se vor termina mâine şi situaţia complicată va continua. Guvernul, Parlamentul, politicienii, la modul general, îşi fac treaba şi în multe situaţii se găsesc anumite soluţii, dar nu este cazul să încercăm să aruncăm vina asupra Guvernului, asupra Parlamentului sau asupra clasei politice. Vinovat este Putin, care a declanşat acest război împotriva Ucrainei”, a adăugat Iohannis.

Potrivit şefului statului, „pentru români este important să ştie că acest Guvern, cu o majoritate largă în Parlament, îşi dă silinţa şi a găsit până acum soluţii bune, se străduieşte în continuare să găsească soluţii pentru a atenua impactul acestor crize succesive şi pentru a face viaţa românilor mai bună”.

Întrebat despre afirmaţia guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, potrivit căreia în această perioadă de criză nu ar strica mai mult calm,

 » Citiți tot articolul pe : www.zcj.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: