Ioana Mihăilă este noul ministru al Sănătății

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de numire în funcția de ministru a Sănătății a Ioanei Mihăilă.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc astăzi, ora 18:15, la Palatul Cotroceni, a anunțat Administrația Prezidențială. 

Medicul Ioana Mihăilă este propunerea alianței USR-PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății, post rămas liber după demiterea lui Vlad Voiculescu.

„Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic şi cunosc îndeaproape care este situaţia din spitale şi cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluţii ferme şi clare şi asta îmi propun să fac, alături de colegii mei din minister – să venim în ajutorul lor, iar tot ce a fost făcut bun până acum va fi continuat.

Rămân consecventă angajamentelor pe care mi le-am asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: refacerea infrastructurii de sănătate, sprijinirea segmentului ambulatoriu şi a medicinei de familie, precum şi alocarea finanţărilor pe criterii obiective. Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esenţial al mandatului meu”, a declarat Ioana Mihăilă, potrivit Mediafax.

Ioana Mihăilă s-a născut în 1980 şi este de profesie medic primar endocrinolog şi un cunoscut antreprenor în domeniul medical din judeţul Bihor, unde a pornit de la zero un mic cabinet medical care s-a transformat în câţiva ani într-o clinică de specialitate cu zeci de angajaţi, implicaţi în tratarea pacienţilor din judeţ, furnizând servicii medicale de o calitate evaluată la superlativ de instituţiile de specialitate.

„Absolventă a Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, Ioana Mihăilă s-a clasat între primii 100 de candidaţi pe ţară la examenul naţional de rezidenţiat, profesând ca medic endocrinolog în Cluj şi în Oradea,

 » Citiți tot articolul pe : www.zcj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: