(P) Bea acasă apă fără să mai dai bani pe PET-uri

Există nu puțini români, mai ales dintre cei trecuți de prima tinerețe , care nu beau nici acum apă de la robinet, pentru că au rămas cu traumele „apei maro” care murdărea chiuvetele și amenința viețile pe vremea comunismului.

Mulți români aleg – sau sunt nevoiți de circumstanțe – să cumpere apă de băut de la magazin, în bidoane de tip PET, apă pe care o cară acasă. Alți români, mai ales cei tineri, știu mai multe despre apă decât părinții lor și știu că nu orice apă poate fi băută, oricând, oricât și oricum.

Toți românii însă, din toate generațiile, văd munți și insule de PET-uri pe câmpurile, grădinile, râurile și marginile de drum din țară și încep să se gândească de două ori la felul în care vor arunca acel ambalaj de apă, suc sau bere pe care tocmai l-au golit.

Mai puțin de jumătate din cele 500 de miliarde de sticle de plastic produse anual sunt reciclate. Mai mult, reciclarea PET-urilor, deși posibilă, nu este deloc ușoară, atât pe fondul proceselor fizico-chimice pe care le presupune, cât și al educației ecologice și civice a societății – sau, mai precis, al lipsei acesteia.

În România, în 2021, a apărut un răspuns la problematicile de mai sus. L-a gândit, dezvoltat și aplicat La Fântâna, companie românească cu peste 20 de ani de experiență în servicii de hidratare.

Sticla reutilizabilă de 8 litri cu serviciu național de livrare la domiciliu

Serviciul dezvoltat de La Fântâna e simplu, inteligent și eco. Pe scurt, compania îmbuteliază apă de izvor (din Tălmaciu, județul Sibiu, unde fabrica exploatează o sursă) într-o sticlă reutilizabilă din policarbonat. Pe baza unei comenzi făcute online, compania livrează, cu flota auto proprie, apă de izvor oriunde în România.

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: