George Simion, apel către români: Pe 6 mai, ieșiți în stradă! Este ultima șansă să oprim Legea „Barnevernet”, Legile Educației și înstrăinarea ultimelor regii autonome de stat

George Simion a făcut un apel important către toții românii: pe 6 mai, ieșiți în stradă! Este ultima șansă să oprim Legea „Barnevernet”, Legile Educației și înstrăinarea ultimelor regii autonome de stat, a declarat liderul AUR, într-o conferință de presă. Coaliția de guvernare pregătește privatizarea Hidroelectrica, Romsilva, Salrom și a celorlalte 237 de regii autonome de stat, prin Legea guvernanței corporative.

În context, liderul AUR a anunțat că astăzi, 26 aprilie, se va alătura protestului organizat de pădurari împotriva înstrăinării Romsilva. De asemenea, George Simion a făcut apel către români să iasă în stradă împotriva mai multor proiecte de legi, printre care se află și Legile Educației.

„AUR este împotriva PLX 143, iar după această conferință de presă o să fim în rândul pădurarilor care protestează în fața Parlamentului. Guvernanța corporativă Romsilva este una dintre cele 100 cele 240 de regii autonome care vor fi înstrăinate. Practic toată bogăția statului și regiile autonome care sunt pe profit se vând. Apelul nostru către pădurari este să înțeleagă că aceste legi nu îi privesc doar pe ei și că singuri nu vor reuși să blocheze aceste legi.

Plx 143 e legat de PLX 144. E legat de PLX 145. Alături de PLX 47, iar apelul nostru către români este să protesteze împotriva legilor educației. Este singura cale ca să blocăm planurile absurde ale lui Klaus Iohannis pentru educația românilor. Egalitatea de gen, diversitatea, orice noțiune anticreștină și antinațională caută să fie incluse în aceste legi ale educației care se încearcă să fie promovate în forma lor inițială. Protestăm. Vizavi de legile educației, vizavi de legile care ar trebui să fie jaloane în PNRR.

Este ultima noastră formă de a ne manifesta dezacordul față de felul în care funcționează acest Parlament, față de felul în care este eludat din dezbaterea parlamentară participarea societății civile și facem un apel la toți să ni se alăture sâmbătă, 6 mai, la ora 16, într-un marș care va porni de aici, din fața Parlamentului, din zona Izvor, către centrul Capitalei și către Guvern”, a declarat Simion.

De asemenea, liderul AUR a cerut Guvernului Ciucă să retragă de urgență de pe agenda Parlamentului PL-x 145 legat de copiii României, forma actuală a legilor educației, care vizează la fel viitorul României, și să oprească înstrăinarea regiilor autonome n.m. și a tuturor bogățiilor naționale care acum sunt administrate de Romsilva, Hidroelectrica, Salrom și celelalte 237 de regii autonome.