Sorin Lavric prezintă trei victorii repurtate de partidul AUR pe marginea Legilor Educației

Dezbaterile din Comisia de învățământ pe marginea celor două legi ale educației sunt un simulacru, pentru că coaliția aflată la putere vrea să forțeze trecerea cât mai rapidă a acestor legi, în ciuda protestelor și contestărilor pe care le au primit fie de la părinți, fie de la profesori, fie de la sindicate, a anunțat Sorin Lavric, în cadrul unei conferințe de presă.

În context, senatorul AUR a anunțat că au fost admise o serie de amendamente la legile educației, la propunerea AUR, printre care se află înființarea de școli și de unități de învățământ în afara granițelor țării și exmatricularea elevilor recalcitranți.

„Prima victorie este că, printr-un amendament al nostru, se va prevedea înființarea de școli și de unități de învățământ în afara granițelor țării, mai cu seamă în acele regiuni unde există comunități românești istorice foarte numeroase. Colegii noștri au vrut chiar să indice geografic aceste comunități, s-au referit la Valea Timocului, la Ucraina, la Albania, însă deputații din coaliția de la putere au respins aceste referințe geografice, folosind doar expresia generală și vagă de comunități istorice românești. Aceste unități de învățământ vor fi înființate prin colaborarea Ministerului Educației cu Ministerul Afacerilor Externe.

A doua victorie pe care am repurtat-o este că, printr-un amendament, am reintrodus măsura de exmatriculare a acelor elevi recalcitranți, ale căror fapte sunt până într-atât de grave încât ei nu mai pot să fie tolerați în mediul școlar în care au fost. Și, în fine, o a treia victorie este că am reușit ca liceele pedagogice să continue să formeze învățătorii, deși la început se renunțase la această intenție de a forma învățători. Ei, după ce sunt formați, pot preda timp de cinci ani ca suplinitori în școli, pentru ca apoi, dacă vor să fie titularizați, trebuie să absolve o facultate de pedagogie pentru a obține o diplomă”, a declarat Lavric.

Senatorul AUR a mai spus că astăzi se vor discuta amendamentele de la Culte. „Grija noastră este să fie eliminate anumite sintagme care în aparență sunt inofensive, dar care ascund de fapt o bombă, o cutie a Pandorei, pentru că deschid posibilitatea de pătrundere a ideologiei neomarxiste în școli, expresii precum orientare sexuală, toleranță față de diversitate religioasă sau dogma religioasă”.

%d blogeri au apreciat: