Fetița cu ochii de căprioară! Frumusețea ei neobișnuită ascunde, de fapt, o poveste tristă

Povestea sfâșietoare a fetiței cu ochi de căprioară

Mehlani Martinez, fetița cu ochi mari și frumoși suferă, de fapt, sindromul Axenfeld-Rieger, o boală genetică rară, care îi face pupilele anormal de mari. Cea mică are irisul ochilor abia vizibil, iar pupilele sunt atât de dilatate încât îi acoperă aproape toată partea vizibilă a globului ocular.

Mehlani Martinez

Mehlani a fost diagnosticată cu sindromul Axenfeld-Rieger când avea doar o săptămână. Boala nu se limitează doar la ochi, prezentând, de obicei, și malformații congenitale ale feței, dinților și sistemului osos. Cei care suferă de acest sindrom riscă să își piardă vederea. Presiunea din interiorul ochiului poate crește atât de mult încât poate ajunge să afecteze nervul optic, în lipsa unui tratament. Momentan, însă, vederea lui Mehlani nu este afectată. 

Mehlani Martinez cand era bebelus

Ochii lui Mehlani sunt atât de sensibili la lumină, încât este nevoită să poarte ochelari de soare aproape de fiecare dată când iese afară. Mama fetiței spune că deseori oamenii o opresc pe stradă sau în magazine pentru a admira ochii mari ai lui Mehlani.

Citește și: Fetița ei nu lua deloc în greutate. A ajuns cu ea la medici și acum vrea ca toți părinții să fie mai atenți la copiii lor

Mehlani Martinez

Într-o postare pe Twitter, ea și-a vărsat amarul, spunând că atunci când se întâmplă astfel de lucruri, nu știe cum să reacționeze. Nu știe dacă ar trebui să le spună necunoscuților care se minunează de frumusețea neobișnuită a ochilor fetei că ea, de fapt, suferă de o boală extrem de gravă:

„De fiecare dată când ieșim la plimbare și un necunoscut admiră cât de mari și frumoși sunt ochii ei, mă gândesc serios dacă să le spun sau nu de ce boală suferă.

 » sursa: qbebe.ro

%d blogeri au apreciat: