Dumitru Flucuș (AUR): Sinecurile din conducerea Complexului Energetic Oltenia trebuie să plece!

„Sinecurile din conducerea Complexului Energetic Oltenia trebuie să plece!”, a declarat deputatul AUR Dumitru Flucuș, în urma tragediei ce a avut loc la Cariera Jilț Sud, în urma cărei trei oameni și-au pierdut viața. El a criticat inclusiv Ministerul Energiei pentru că nu și-a asumat nicio răspundere pentru condițiile de muncă sau pentru modul în care minerii sunt transportați zilnic în mașini cu o vechime de peste 40 de ani.

Mai mult decât atât, în urma evenimentului nefericit, directorul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a refuzat să-și dea demisia, pasând responsabilitatea către autorități. Burlan a anunțat că nu își va da demisia și va aștepta să fie dat afară.

„Este revoltător faptul că autorii morali ai acestei tragedii își pasează răspunderea și se invită unii pe alții să demisioneze! Asistăm la o sfidare a muncitorilor atât din partea conducerii, cât și din partea Ministerului.

Gata cu jocurile politice! Toate sinecurile din conducerea CEO și Virgil Popescu de la Ministerul Energiei trebuie să plece! Câți oameni trebuie să mai moară din cauza caracatiței pe care PSD și PNL au creat-o la Complexul Energetic Oltenia pentru ca aceștia să plece acasă?”, a declarat Flucuș.

Reamintim că un accident grav s-a produs marți, 17 ianuarie 2023, la Cariera Jilț Sud, după ce o tanchetă cu peste 20 de mineri s-a răsturnat pe un pod, iar trei au murit striviți și alți șapte au fost răniți.