Dorel Acatrinei (AUR) reia demersul către autorități: Mutați groapa de gunoi din Pasul Mestecăniș într-o altă locație!

Dorel Acatrinei, deputat AUR de Suceava, reia demersul către autorități și cere premierului Ciolacu să facă presiuni asupra președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Şoldan (PSD), să mute groapa de gunoi din Pasul Mestecăniș într-o altă locație. „Domnule prim-ministru, aveți obligația să faceți ce vă cer cetățenii județului Suceava!”, a transmis Acatrinei.

Acesta a amintit că principala doleanță a sucevenilor este aceea ca autoritățile să mute groapa de gunoi din Pasul Mestecăniș într-o altă locație.

„Au trecut cei 5 ani în care Uniunea Europeană monitorizează fondurile europene acordate statelor membre, deci groapa de gunoi poate fi mutată. Trebuie să găsiți o soluție legală. Astfel, Consiliul Județean Suceava a construit şi recepționat un depozit de deșeuri care este amplasat în Pasul Mestecăniș, la o altitudine de circa 1.100 de metri. Acesta are o suprafață de 56.055 metri pătrați, din care suprafața efectivă de depozitare este de 43.882 de metri pătrați”, a menționat Dorel Acatrinei.

Precizăm că deputatul AUR Dorel Acatrinei a cerut în repetate rânduri autorităților să mute groapa de gunoi de pe Mestecăniș deoarece, potrivit Raportului la studiul de evaluare a impactului asupra mediului, emisiile de gaz produc consecințe nocive prin inhalare și afectează zonele rezidențiale, școli, spitale aflate la mai puțin de 3 kilometri. Printre neregulile constate la această groapă se numără faptul că această construcție nu respectă directivele europene privind depozitarea deșeurilor: depozitul de deșeuri, construit și recepționat de Consiliul Județean Suceava și proiectat să funcționeze pentru o durată de 25 de ani, are o singură celulă de depozitare cu o capacitate de 390.000 de tone și este plasat la mai puțin de 1 000 de metri de zona locuită.