CTP, despre demisia lui Cioloș: Procesul de autodistrugere al USR a fost riguros realizat de propriii săi membri

Cristian Tudor Popescu a comentat anunțul demisiei lui Dacian Cioloș din USR și formarea de către fostul prim-ministru a unui nou partid politic. Gazetarul spune că Cioloș pleacă din partid pentru că „nu a reușit să-și facă propriul cerc restrâns” și pentru că „a văzut că dispare politic”. Partidul „se îndreaptă spre dispariția politică sau irelevanță politică”, a concluzionat Cristian Tudor Popescu.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat anunțul lui Dacian Cioloș care a spus că fondează un nou partid după ieșirea din USR, formațiune care va purta numele REPER:

„Nu era o nevoie imperioasă de așa ceva? Nu simțeați că e nevoie de încă un partid? Vine să împlinească o cerință națională, în momentul de față, domnul Cioloș.

Gazetarul a spus, de asemenea, că Dacian Cioloș a luat hotărârea să părăsească partidul pentru că nu a reușit să-și facă „propriul cerc restrâns”.

„Eu i-am votat pe oamenii ăștia în 2019, la alegerile europarlamentare – USR se numeau atunci. Chiar am crezut, atunci, pentru scurtă vreme, au avut grijă să mă liniștească, să mă dezamăgească rapid. Dar pentru scurtă vreme am crezut că ar putea să fie o soluție.

De altfel, am spus atunci că îi votez pentru că nu știu ce-o să facă. În ce-i privește pe PSD și pe PNL, am zis că pe-ăștia îi știu. USR mi-au demonstrat acum ce știu să facă.

Domnul Cioloș a spus, acum, plecând, «Vedem un cerc restrâns de membri care-și consolidează puterea internă prin mijloace politice neconforme cu valorile electoratului reformist al USR».

Păi cercul ăsta restrâns are un singur mare defect – că în el n-a reușit să intre domnul Cioloș. Adică domnul Cioloș nu a reușit să-și facă propriul lui cerc restrâns în partid și au reușit domnii imediat invocați de un alt membru USR,

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: