35 de persoane trimise în judecată pentru decapitalizarea societăţii Băile Herculane, după şase ani de cercetări – Ziua de Vest

Procurorii DIICOT au încheiat rechizitoriul în cazul decapitalizării unei societăţi din Băile Herculane, judeţul Caraş- Severin, după şase ani de la începerea anchetei. 35 de persoane au fost trimise în judecată având 12 capete de acuzare, printre aceştia fiind avocaţi, executori judecătoreşti sau evaluatori imobiliari şi chiar un fost deputat. În acest caz au fost cumpărate 50 de imobile din staţiune cu bani proveniţi din vânzarea a peste 5 milioane de kilograme de zahăr din rezerva de stat. Prejudiciul total depăşeşte 120 milioane lei. 

Potrivit DIICOT, procurorii au dispus trimiterea a 35 de persoane, parte dintre aceştia având calităţile de acţionar, administrator, preşedinte consiliu de administraţie, director general, director economic, director executiv, director comercial, avocat, executor judecătoresc, evaluator imobiliar, administrator judiciar, lichidator judiciar, director executiv şi consilier juridic ai Agenţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, parlamentar la momentul comiterii faptelor, pentru infracţiuni de constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, spălare a banilor, înşelăciune, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, sustragere de sub sechestru, violare de domiciliu, distrugere, şantaj, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi fals în declaraţii.

 ”În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2007 – 2016, a fost constituit şi a acţionat un grup infracţional organizat cu scopul de a decapitaliza o societate comercială din oraşul Băile Herculane, prin scoaterea activelor/bunurilor din patrimoniul acesteia în dauna creditorilor reali şi, totodată, însuşirea în folosul membrilor grupului a sumelor de bani obţinute. Societatea din Băile Herculane deţinea în anul 2001, dată la care a fost privatizată, aproximativ 50 de imobile în staţiune, imobile care reprezentau cele mai importante hoteluri, restaurante şi ştranduri termale din staţiune.

 » sursa: ziuadevest.ro