„Credința unește!” Părintele Dan Damaschin și grija pentru 10.000 de copii necăjiți: Biserica este încolțită și lovită, dar nu ne îngrijorăm/ Stăpânul nostru este Hristos

Părintele Dan Damaschin din Iași are în grijă mii de copii necăjiți, ajută familii întregi să supraviețuiască, organizând campanii în urma cărora sunt strânse si distribuite alimente și haine, dar sunt organizate și tabere sau meditații pentru copii.

Părintele Dan Damaschin povestește, într-un dialog cu senatorul și jurnalistul Claudiu Târziu, în primul episod al campaniei „Credința unește”, cum a început misiunea filantropică pe care o coordonează.

„Am început odată cu preoția mea, prin anii ’97, când am ajuns într-o comunitate de la capătul pământului, unde existau foarte mulți oameni afectați de o sărăcie extremă. Fiind bisericuța mică, mi-am întors atenția de la tradiționala parohie fundamentată pe oameni de vârsta a treia către tânăra generație. Mergând în casele lor mai des, am văzut că acești oameni au nevoie de mult ajutor, și m-am gândit că dacă nu voi investi în acei copii, dacă o să mai fiu preot peste ani de zile, fără acei oameni nu o să supraviețuiesc. Am început cu 1-2 căsuțe, cu excursii cu copilașii și atenție sporită către familiile mai greu încercate”, mărturisește părintele Dan Damaschin.

Între timp, după 20 de ani de muncă, părintele a creat o adevărată rețea de colaboratori în peste 70 de comunități din județul Iași.

 » Citește tot articolul pe Rostonline.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: