Albine-informatori: De ce au devenit carabinierii italieni apicultori

Folclor de Bihor

Mircea Chirila

De Ziua Îndrăgostiților vezi cupluri romantice și doamne elegante cu flori în mână. Asta nu le împiedică însă ca a doua zi, după flori, să primească și ceaiul. De 1 Decembrie umplem Facebook-ul cu „La mulți ani, dragi români!”, dar în restul timpului ne veștejim patria și neamul. Cam așa e și cu Ziua Copilului. Îi umplem cu jucării de 1 iunie, iar în restul timpului pe unii doar cu cucuie, mulți văzând în copilași doar sursa de bani din alocație.

Cu tupeu

Florin Ciucaş

Deşi practic meseria asta de trei decenii, azi, mâine, nu încetează să mă minuneze un fenomen permanent manifest în politica românească: modul în care se autodevorează coaliţiile de partide ajunse la guvernare, făcându-se cioburi înainte de-a apuca să furnizeze ceva substanţial naivilor de electori. A fost boala CDR-ului, a fost a USL-ului, este a guvernării de azi şi va fi, probabil, şi a celei de mâine…

Zic şi eu

Adrian Cris

Nu trebuie să ai doctorat la SNSPA ori să fii CTP ca să estimezi că spargerea USR prin plecarea fostului preşedinte Dacian Cioloş şi înfiinţarea noului său partid, REPER, pot fi de ajutor PNL, PSD şi UDMR. Dar nu neapărat. Ca să se întâmple asta, prima condiţie este, mai degrabă, ca USR-iştii să nu se schimbe, să rămână cum sunt. 

 » sursa: ebihoreanul.ro

%d blogeri au apreciat: