Adrian Axinia (AUR) denunță comportamentul abuziv al Jandarmeriei la meciul Rapid-FCSB. Deputatul cere intervenția ministrului Bode

Suporterii echipei de fotbal Rapid București au fost supuși unor abuzuri flagrante din partea Jandarmeriei, fiind dezbrăcaţi, fotografiaţi şi inventariaţi la meciul FC Rapid-FCSB. Deputatul AUR Adrian Axinia atrage atenția ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, că este încălcat dreptul la demnitate al suporterilor. Mai mult, deputatul AUR solicită măsuri imediate pentru ca astfel de abuzuri să nu mai aibă loc.

Abuzurile mi-au fost semnalate de către numeroși spectatori și suporteri ai galeriilor de fotbal, participanți la meciurile de fotbal din Superligă sau Liga a 2-a. Modul în care forțele de ordine au tratat suporterii este unul abuziv. Cer în mod public ministrului Afacerilor Interne Lucian Bode să ia măsuri urgente pentru stoparea acestei practici a Jandarmeriei Române. Care sunt măsurile pe care le întreprindeți pentru ca astfel de abuzuri să nu mai aibă loc?„, a întrebat deputatul AUR Adrian Axinia.

Abuzurile au fost săvârșite duminică, 06.11.2022, asupra suporterilor echipei de fotbal F.C.Rapid București, la meciul de fotbal, care a avut loc pe Arena Natională între echipele FCSB și F.C.Rapid București.

Cu toate că deplasările către arenele competiționale s-au desfășurat fără incidente, la momentul accesului pe stadion, suporterii au fost percheziționați în mod abuziv în corturi improvizate, solicitându-li-se să se descalțe și să se dezbrace. Ulterior, la ieșirea din corturi erau întâmpinați de reprezentanți ai Jandarmeriei dotați cu camere de filmat și aparate de fotografiat, intrarea pe stadion fiind condiționată de prezentarea cărții de identitatea și rostirea completă a numelui.

Aceiași reprezentanți ai Jandarmeriei au întocmit nenumărate procese verbale de contravenție constând în amenzi în valoare de mii de lei și interdicția aplicată unei întregi peluze pentru fapte precum fumatul în incinta stadionului și injurii la adresa galeriei adverse.

Jandarmeria Română a reacționat după acuzațiile făcute de ultrașii echipelor din Superliga și Liga a 2-a și transmite că „totul se face în beneficiul spectatorului care încearcă să vină alături de un copil” la meciuri.

%d blogeri au apreciat: