Fenomenul de lună plină din aprilie are loc în această noapte. Fenomenul este supranumit „Super Lună roz” deoarece satelitul se află la o distanță mai mică de pământ decât de obicei.
„Super Lunile” apar mai mari și mai luminoase pe cer, deoarece sunt puțin mai aproape de Pământ.
Interpretările a ceea ce se califică drept Super Lună pot varia, dar în general există două până la patru luni care îndeplinesc pragul – pe baza distanței dintre lună și Pământ – într-un anumit an.
Potrivit unor definiții, luna aprilie va fi una dintre cele patru Super Luni consecutiv, inclusiv Luna „viermelui” de luna trecută și încă două așteptate în mai și iunie.
Momentul maxim va avea loc în zorii zilei de marți, la ora 06.33. Luna plină va fi însă vizibilă din această seară, în zonele cu cer senin.
Această „Super Lună” va fi a doua cea mai mare lună plină a anului, potrivit EarthSky. Luna va fi la cea mai mică distanță de pământ în mai.
Și, deși se numește Luna roz, nu va avea această culoare. Numele fenomenului astronomic vine de la o floare sălbatică roz de primăvară, Phlox (brumărele), originară din estul Americii de Nord.
În această noapte, luna va fi cu aproape o treime mai strălucitoare şi poate părea cu 15% mai mare, pentru că va fi mai aproape de Pământ.