Will Smith nu mai are voie să participe 10 ani la premiile Oscar

Academia Americană a Filmului a anunţat că Will Smith a primit o interdicţie de 10 ani la gala premiilor Oscar, precum şi la alte evenimente organizate de aceeași entitate.

Forul de conducere al Academiei s-a întrunit vineri pentru a discuta măsurile împotriva actorului Will Smith, care l-a lovit pe colegul său de breaslă, Chris Rock, după ce acesta a spus o glumă despre soția sa, Jada Pinket Smith, la gala Oscar de la finalul lunii martie. Comediantul a spus că aşteaptă să o vadă pe femeie jucând în partea a doua a filmului „G.I. Jane” (un lungmetraj despre drama războiului văzută prin ochii unei femei rase în cap), o aluzie la faptul că soţia lui Smith s-a ras în cap după ce a anunţat că suferă de alopecie.

„Consiliul de administraţie a decis că, pentru o perioadă de 10 ani începând cu 8 aprilie 2022, lui Will Smith nu i se va permite să participe la niciun eveniment sau program al Academiei, în persoană sau virtual, inclusiv la premiile Academiei”, se arată într-un comunicat transmis de organizatorii galei, notează BBC.

Iniţial, această întrunire a fost programată pentru 18 aprilie, dar membrii au dorit să grăbească lucrurile.

Aceeaşi sursă notează că printre propunerile forului s-ar fi numărat şi retragerea Oscarului obţinut de Will Smith chiar la gala de la finalul lunii martie, dar se pare că această măsură nu a mai fost adoptată. Atunci el a primit premiul de cel mai bun actor pentru rolul său din filmul „King Richard”.

După incidentul din noaptea premiilor Oscar, Academia a transmis publicului că a fost „umbrită de comportamentul inacceptabil şi dăunător” pe care l-a avut Smith. Actorul şi-a cerut scuze şi a demisionat din rândul membrilor Academiei, spunând atunci că „va accepta pe deplin orice repercusiune”.

 » sursa: ebihoreanul.ro

%d blogeri au apreciat: